Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

 


Υλικά

Μερίδες: 4

  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς από ελιά
  • 120 γρ. ρύζι γλασέ
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1/4 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 αυγό 1 καρότο, σε κυβάκια
  • 1 πατάτα, σε κυβάκια
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το αυγολέμονο

  • 2 αυγά
  • 2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
  • χυμός από 2 λεμόνια

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα γιουβαρλάκια αυγολέμονο σε μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με το ρύζι, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, το αυγό, αλατοπίπερο και 40 ml από το ελαιόλαδο, ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε περίπου 25 γιουβαρλάκια.
  2. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε 300 ml νερό, το καρότο, την πατάτα, αλατοπίπερο και το υπόλοιπο λάδι και βράζουμε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι το νερό να κοχλάζει έντονα.
  3. Ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια με τρυπητή κουτάλα (σε δόσεις) και ξαφρίζουμε για όσο χρειαστεί (περίπου 10 λεπτά).
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά.
  5. Σβήνουμε τη φωτιά, αλλά αφήνουμε την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι.

Αυγολέμονο

  1. Στο μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά για το αυγολέμονο.
  2. Αδειάζουμε σε μπολ. Με μια κουτάλα της σούπας παίρνουμε ζουμί από την κατσαρόλα (2-3 κουτάλες) και το ρίχνουμε σταδι- ακά στο αυγολέμονο, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το αυγολέμονο να ζεσταθεί καλά.
  3. Το αδειάζουμε στην κατσαρόλα, σείουμε να πάει παντού και αποσύρουμε την κατσαρόλα από το ζεστό μάτι.

Πηγή: gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου