Υλικά
Μερίδες: 4-5- Για να ετοιμάσουμε το κοτοπιλάφι με λαχανικά σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το κοτόπουλο, αλατοπίπερο και 1 λίτρο νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει και να ξεκολλάει το κόκαλο από το κρέας.
- Ξαφρίζουμε για όσο χρειαστεί. Βγάζουμε το κοτόπουλο σε ένα σκεύος, το ξεψαχνίζουμε και το ψιλοκόβουμε.
- Σουρώνουμε τον ζωμό και τον κρατάμε στην άκρη.
- Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τον αρακά, τα καρότα και τη σελινόριζα για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
- Ρίχνουμε 700 ml από τον ζωμό που κρατήσαμε στην άκρη, το κοτόπουλο, αλατοπίπερο και μετριάζουμε τη φωτιά.
- Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά.
- Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να γίνει το ρύζι και να απορροφήσει όλα τα υγρά.
- Πασπαλίζουμε με τον άνηθο, αφήνουμε να κρυώσει και μεταφέρουμε την ποσότητα που θέλουμε σε μπολ.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο βιβλίο του Γαστρονόμου «Φαγητό για το σχολείο και το γραφείο».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου