Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

Το Επιμελητήριο Πιερίας στην αγορά της Υποσαχάριας Αφρικής

Το Επιμελητήριο Πιερίας, σε συνεργασία με το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο, οργάνωσε σημαντική ενημερωτική εσπερίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 2023 στο Επιμελητήριο Πιερίας, με θέμα «Επενδυτικές Ευκαιρίες στην Υποσαχάρια Αφρική» και συγκεκριμένα για τις χώρες της Νοτίου Αφρικής, της Νιγηρίας, της Κένυας, Αιθιοπίας και της Ζάμπια.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, ο κ. Βασίλης Τακάς, Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Αφρικανικού-Επιμελητηρίου και Επίτιμος Πρόξενος, Ν. Αφρικής στη Θεσσαλονίκη, ο Mr Felix Logo, Head Consular ofNigeria in Athenso Mr Assefa Abiyu Shirango, Deputy head ofmission to Ethiopian Embassy in Rome (via zoom), ο κ. Δημήτρης Λουκάς Πρόεδρος Ελληνο-Ζαμπιανού Επιμελητηρίου και Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της VALUERIGHT A.E., ο κ. Γιάννης Κουρκουτάς Sub-Saharan Africa Market ExpertMr Export ToAfric a Founder (via zoom), η κα Λυδία ΜουρατίδουSenior OfficerExport CreditExport Credit Greece S.A., με συντονιστή τον κ. Αντώνη Μαυρίδη, μέλος Δ.Σ. Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου.

Η ανάλυση του οικονομικού προφίλ  και των επενδυτικών ευκαιριών, που παρουσιάζονται στις χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής, υπήρξε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική, προκαλώντας το έντονο ενδιαφέρον των παρευρισκομένων, η πλειοψηφία των οποίων αποτελούνταν από εξωστρεφείς επιχειρηματίες της Πιερίας.

Όπως οι ίδιοι δήλωσαν, η εκδήλωση τους έδωσε τη δυνατότητα να διευρύνουν την επιχειρηματική τους ματιά στο διεθνή χώρο και εκδήλωσαν την επιθυμία για περαιτέρω και λεπτομερέστερη σχετική ενημέρωση.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ανακοίνωσε, στο τέλος της ενημερωτικής εσπερίδας, ότι οι προσπάθειες για τη δημιουργία εμπορικών δεσμών, μεταξύ της Πιερίας και των χωρών της Υποσαχάριας Αφρικής, θα συνεχισθούν με τη μορφή Β2Β συναντήσεων, για την πραγματοποίηση των οποίων θα συνεργασθούν το Επιμελητήριο Πιερίας, το Ελληνο – Αφρικανικό Επιμελητήριο και οι πρεσβείες των ενδιαφερομένων χωρών, γεγονός που ικανοποίησε τόσο τους Πιεριείς επιχειρηματίες, όσο και τους καλεσμένους εκπροσώπους των Αφρικανικών χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου