Διαδικασία
Για την σάλτσα
- Για να ετοιμάσουμε την Pasta al limone αποβραδίς σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το λάδι να αρωματιστεί.
- Την επομένη αφαιρούμε και πετάμε το σκόρδο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 50°C, δηλαδή στη χαμηλότερη θερμοκρασία
- Στρώνουμε ένα μέτριο ταψί με λαδόκολλα και απλώνουμε σε μονή στρώση τις φέτες λεμονιού.
- Φουρνίζουμε και τις «στεγνώνουμε» για 3 ώρες, μέχρι να αφυδατωθούν εντελώς.
- Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν και τις χτυπάμε στον πολυκόφτη μέχρι να γίνουν φίνα πούδρα.
- Ρίχνουμε στον πολυκόφτη το αρωματισμένο ελαιόλαδο, την πούδρα λεμονιών, τα τυριά, τον χυμό λεμονιού και το βούτυρο.
- Σε ένα μπολάκι διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι.
- Ζεσταίνουμε μέχρι να πάρει βράση και να αρχίσει να δένει και το αδειάζουμε στον πολυκόφτη με τα υπόλοιπα υλικά.
- Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Τέλος, ρίχνουμε τον βασιλικό και χτυπάμε καλά.
- Αδειάζουμε τη σάλτσα σε μπολ και τη βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα, μέχρι να σφίξει καλά.
Μακαρονάδα
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας τους
- Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά τη σάλτσα που βάλαμε στην κατάψυξη, προσθέτοντας σταδιακά λίγο νερό και ανακατεύοντας μέχρι η σάλτσα να πάρει την επιθυμητή ρευστότητα.
- Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με πιρούνα, μαζί με τα λι- γοστά υγρά που θα παρασύρουν μαζί τους, και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν με τη σάλτσα.
- Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε λίγα φύλλα βασιλικού και ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε σε πιάτα και περιχύνουμε κάθε μερίδα με όση σάλτσα έχει μείνει στο τηγάνι.
- Σκορπίζουμε το τραγανό μείγμα φυστικιών, ραντίζουμε με λίγο ακόμη ελαιόλαδο και σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου