- Για να ετοιμάσουμε τα φασολάκια χάντρες γιαχνί σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό ρίχνουμε τις χάντρες και τις βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν.
- Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για περίπου 6-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Στραγγίζουμε τα φασόλια, κρατάμε το νερό όπου τα βράσαμε και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε τις ντομάτες, αλατοπίπερο, την κανέλα και τόσο νερό (από αυτό που κρατήσαμε στην άκρη) ώστε ίσα να καλύπτει τα υλικά.
- Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου άλλα 20-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια και να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου