Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Προγράμματα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων «Ετήσιο 2016»


Αποτέλεσμα εικόνας για Προγράμματα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων «Ετήσιο 2016»

Ο ΕΛΓΑ, κατόπιν σχετικής ανάθεσης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  ξεκινά την υλοποίηση του προγράμματος Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων «Ετήσιο 2016»: «Μέτρα υπέρ των παραγωγών της χώρας που οι γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις ζημιώθηκαν από θεομηνίες (ανεμοστρόβιλους, κατολίσθηση, πλημμύρες) και δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ανεμοθύελλες, υπερβολικές βροχοπτώσεις, χαλάζι, χιονοπτώσεις)κατά τη χρονική περίοδο Ιανουάριος-Δεκέμβριος 2016».

Το πρόγραμμα αφορά ζημιές σε  φυτικό κεφάλαιο, φυτική παραγωγή, πάγιο κεφάλαιο και αποθηκευμένα προϊόντα από αναγγελίες ζημιάς που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ως επιλέξιμες ενίσχυσης (επιλέξιμες αναγγελίες).
Οι ενδιαφερόμενοι πληγέντες παραγωγοί καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά στους Δήμουςπου ανήκουν οι ζημιωθείσες γεωργικές εκμεταλλεύσεις, μέσω των εξουσιοδοτημένων ανταποκριτών του ΕΛ.Γ.Α, τις  σχετικές αιτήσεις χορήγησης ενίσχυσης από Πέμπτη 27-9-2018 έως και Παρασκευή 26-10-2018.
Οι όροι, οι προϋποθέσεις, οι περιορισμοί και οι διαδικασίες καταβολής των ενισχύσεων, ορίζονται στις διατάξεις του Κανονισμού Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΦΕΚ 4562/Β/2016) και της Κοινής Υπουργικής Απόφασης του προγράμματος (ΦΕΚ 3002/Β/2018).
Ο Κανονισμός Κρατικών Οικονομικών, ηΚοινή Υπουργική Απόφαση του προγράμματος, η Ανακοίνωση υποβολής αιτήσεων χορήγησης ενίσχυσης,  ο πίνακας με τις  επιλέξιμες αναγγελίες και τα σχετικά έντυπα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΛ.Γ.Α (www.elga.gr).
Για πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση koe@elga.grή να απευθυνθούν τηλεφωνικώς στο Υποκ/μα ΕΛ.Γ.Α της περιοχής τους. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου