Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Έργο πνοής για την Κατερίνη η δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων


ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ
Στην τελική ευθεία οδεύει η δημιουργία  δικτύου ποδηλατοδρόμων στην πόλη της Κατερίνης, καθώς έως το τέλος του 2018 το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί. Ήδη η χρηματοδότηση υλοποίησής του, ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ είναι εγκεκριμένη από το ΕΣΠΑ - πρόγραμμα στρατηγικής βιώσιμης αστικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Το έργο έρχεται να «κουμπώσει» σε μελέτη, η οποία εκπονήθηκε παλαιότερα σε συνεργασία με το Μετσόβειο Πολυτεχνείο, ενώ εντός του Οκτωβρίου θα γίνει και η κατάθεση των τεχνικών σχεδίων.

Αφετηρία (δυτικό μέτωπο της πόλης) του δικτύου συνιστά η οδός 7ης Μεραρχίας στο ύψος του παλαιού νοσοκομείου, ενώ μέσω του Δημοτικού Πάρκου, της πλατείας Ελευθερίας, της  πλατείας Δημαρχείου και της πλατείας Δημοκρατίας θα καταλήγει στο ανατολικό κομμάτι της πόλης, στους χώρους άθλησης πάνω από την υπογειοποίηση, στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού.
Παράλληλα, το δίκτυο θα συνεχίζει από την οδό Λ.Ιασωνίδη στην οδό 19ης Μαΐου, ενώ σταδιακά προβλέπεται η κατασκευή κάθετων ποδηλατοδρόμων, οι οποίοι θα συνδέουν τις συγκεκριμένες οδούς.

«Στον Δήμο Κατερίνης  έχουμε αποδείξει διαχρονικά ότι μπορούμε να σχεδιάζουμε, να διαχειριζόμαστε και να υλοποιούμε μεγάλα έργα, έργα πνοής για την πόλη και τους κατοίκους της». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου προς τους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ο Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης αναφερόμενος στη δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων στην πόλη της Κατερίνης.

Ειδικότερα όπως σημείωσε ο Δήμαρχος:








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου