Συνταγή: Νένα Ισμυρνόγλου
Γεμίζουμε τις μελιτζάνες μας με ντομάτα, φέτα και βασιλικό σε μια ανατρεπτική εκδοχή των γεμιστών.
Υλικά
- 8 μέτριες μελιτζάνες τσακώνικες, κομμένες κατά μήκος σε 4 φέτες
- 6 ντομάτες, ώριμες και σφιχτές, ψιλοκομμένες
- 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 4-5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 100 ml ελαιόλαδο
- 4 κουτ. σούπας βασιλικός, χοντροκομμένος (ή 3 κουτ. γλυκού ξερός)
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C και λαδώνουμε ένα ταψί που ιδανικά να χωράει τις μελιτζάνες ακριβώς. Απλώνουμε τις φέτες μελιτζάνας, τις αλατίζουμε και τις αλείφουμε με λίγο από το λάδι. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Παράλληλα σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Ρίχνουμε τις ντομάτες, αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε (χωρίς να προσθέσουμε νερό) για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Βγάζουμε τις μελιτζάνες από τον φούρνο, τις πασπαλίζουμε με τον βασιλικό, τις καλύπτουμε με τη σάλτσα και σκορπίζουμε ομοιόμορφα τη φέτα. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια.
Συνοδεύουμε με πίτες για σουβλάκι.
Στο ποτήρι μας Αγιωργίτικο ή Merlot
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου