Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

          Τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός έναρξης μαθημάτων του Κοινωνικού  Φροντιστηρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο.
          Το Κοινωνικό Φροντιστήριο αποτελεί προέκταση του πολυσχιδούς κοινωνικού έργου που επιτελείται από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους και πραγματοποιείται με την εθελοντική προσφορά καθηγητών της Κατερίνης, ως ενισχυτική διδασκαλία για τη στήριξη των νέων της Πιερίας, με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα, έχοντας πλήρη επιτυχία των μαθητών του στις εισαγωγικές εξετάσεις του 2018.

          Η τελετή πραγματοποιήθηκε στη θεατρική σκηνή του Πνευματικού-Πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως «Ο Άγιος Φώτιος», το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Κατερίνης και εκεί στεγάζεται το Γραφείο Νεότητας, το οποίο έχει την ευθύνη λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

          Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μαθητές που θα φοιτήσουν στο φροντιστήριο, οι γονείς τους, παλιοί και νέοι εκπαιδευτικοί που στήριξαν και υποστηρίζουν τον ανθρωπιστικό αυτό θεσμό καθώς και μαθητές που εισήχθηκαν στα Πανεπιστήμια με την πολύτιμη συμβολή των καθηγητών όλων των ειδικοτήτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.
          Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος καλωσόρισε τους μαθητές και τους έδωσε πατρικές συμβουλές εξαίροντας το πολύτιμο αγαθό της παιδείας. Τους προέτρεψε να είναι επιμελείς στην φοίτησή τους, να μην αποσπούν την προσοχή τους από την προσφερόμενη σε αυτά γνώση, αλλά με πίστη στο Θεό, βοήθεια από τους καθηγητές και καθοδήγηση από την οικογένεια, να γίνουν πρωτίστως χρήσιμοι άνθρωποι στην κοινωνία και έπειτα καλοί επιστήμονες.Κατόπιν ευχαρίστησε τους καθηγητές, στην αγάπη των οποίων στηρίζεται για άλλη μια χρονιά η προσπάθεια αυτή της τοπικής μας εκκλησίας. Τέλος διένειμε το πρόγραμμα των μαθημάτων, αλλά και  είδη γραφικής ύλης.
          Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο συμμετέχουν φέτος περίπου τριακόσιοι μαθητές, ενώ διδάσκουν πενήντα καθηγητές.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου