Πένες με κοτόπουλο και κόκκινη σάλτσα
Υλικά για 4 άτομα
- 1 φιλέτο κοτόπουλο
- 400 γρ. πένες
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 500 γρ. ντοματοχυμό
- αλάτι
- πιπέρι
- φρέσκο βασιλικό
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Αρχικά, κόβετε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές και το σοτάρετε στο ελαιόλαδο.
- Μόλις πάρει χρώμα προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφήνετε λίγα λεπτά μέχρι να τσιγαριστούν και αυτά.
- Στη συνέχεια προσθέτετε τον ντοματοχυμό και αλατοπιπερώνετε. Χαμηλώνετε την φωτιά και βράζετε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Λίγο πριν το τέλος ρίχνετε και τον βασιλικό.
- Παράλληλα, έχετε βράσει τις πένες, τις στραγγίζετε και τις ρίχνετε στην σάλτσα. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου