Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Εγκαίνια του νέου πολιτιστικού συλλόγου "Παιδεία Παράδοσης"Κατερίνης


Έγιναν, το βράδυ της Παρασκευής, τα εγκαίνια και ο αγιασμός του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Κατερίνης «Παιδεία Παράδοσης» στην οδό Ζαλόγγου 43. Η αγάπη για το νέο εγχείρημα ήταν διάχυτη στον πλήθος του κόσμου που παραβρέθηκε. Το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων και απεύθυναν χαιρετισμό ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Ντούρος και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα. Πιπίτσα Μακρίδου Παρτσαλίδου.

«Πρόκειται για έναν σύλλογο ιδέα που δημιουργήθηκε σε στενά χρονικά περιθώρια με πολύ αγάπη, μεράκι και επαγγελματισμό από μια ομάδα ανθρώπων, διαφόρων ηλικιών, οι οποίοι βρέθηκαν στον ίδιο κύκλο να δίνουν το χέρι ο ένας στον άλλον και να μοιράζονται μαζί τα ίδια βήματα» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του συλλόγου Αθανάσιος Σκένδρας.
Το λόγο πήρε ο χοροδιδάσκαλος του συλλόγου «Παιδεία Παράδοσης», Γιάννης Μοσχίδης, που δήλωσε «Ανέκαθεν στην παραδοσιακή κοινωνία υπήρχε ένας κύκλος. Στον κύκλο όλοι είναι ίσοι, από τη στιγμή που πιάνεσαι με τον διπλανό σου τον σέβεσαι. Αυτό θέλουμε να πετύχουμε στο σύλλογο: σεβασμός στον διπλανό και στην παράδοση.»
Η βραδιά συνεχίστηκε, στην αίθουσα του συλλόγου, όπου υπήρχαν παραδοσιακά εδέσματα και ζωντανή μουσική. Όσοι παραβρέθηκαν χόρεψαν με την ψυχή τους, στην άνετη αίθουσα του συλλόγου, μέχρι αργά το βράδυ. Τα μαθήματα ξεκινάνε τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου και θα λειτουργούν τμήματα παιδικά και ενηλίκων. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στη σελίδα του συλλόγου paideiaparadosis.gr ή στο facebook https://www.facebook.com/Paideiaparadosis.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου