Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ RUTGERS ΣΤΗ Δ.Ε.Θ. 2018 - ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Rutgers στην 83η  Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ. 2018) που πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2018.
Στο πλαίσιο της Δ.Ε.Θ. που φέτος είχε ως τιμώμενη χώρα τις Η.Π.Α, το Πανεπιστήμιο Rutgers ανέδειξε τον αναπτυξιακό του ρόλο στον αγροδιατροφικό τομέα της χώρας, αφού ηγείται τoυ προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και η οποία στοχεύει στην ενίσχυση της απασχολησιμότητας και της επιχειρηματικότητας  των νέων και στην αναζωογόνηση του κλάδου. 

Οι επισκέπτες του booth 31 στο Αμερικανικό περίπτερο της Δ.Ε.Θ, είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το έργο του Πανεπιστημίου Rutgers και των συνεργατών του σχετικά με το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», αλλά και να ενημερωθούν για τις νέες δράσεις κατά την διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του προγράμματος που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στις 10 Σεπτεμβρίου.
Επίσης, το Πανεπιστήμιο Rutgers μαζί με τους δύο στρατηγικούς εταίρους του προγράμματος, την  Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, διοργανώσανε το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, δύο πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις πάνελ οι οποίες προσέλκυσαν το  ενδιαφέρον του κοινού και αφορούσαν το σύγχρονο μοντέλο μεταφοράς γνώσης και τεχνογνωσίας ανάμεσα σε μέντορες και εκπαιδευόμενους αλλά και το πώς η έμπειρη γενιά συμβάλλει στην δημιουργία μελλοντικών ηγετών στον αγροδιατροφικό κλάδο.
Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, οι επισκέπτες του περιπτέρου είχαν και την μοναδική ευκαιρία να  δοκιμάσουν νέα καινοτόμα προϊόντα (ρόφημα κατσικίσιου γιαουρτιού και κάψουλες αφεψημάτων για μηχανή εσπρέσο) που αναπτύχθηκαν πιλοτικά από ομάδες συμμετεχόντων στο πρόγραμμα.  
«Η συμμετοχή μας στην Δ.Ε.Θ, αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να παρουσιάσουμε το πρόγραμμα “Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά” τόσο στο ευρύ κοινό όσο και σε εκπροσώπους του αγροδιατροφικού κλάδου, της ακαδημαϊκής κοινότητας, επιχειρήσεων αλλά και νέων αγροτών, οι οποίοι το υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό και αναμένουν τις νέες μας δράσεις οι οποίες θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα», δήλωσε η Έφη Λαζαρίδου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της  ομάδας του Rutgers για το πρόγραμμα.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στο http://generationag.org
Φωτογραφικό υλικό από τις εκδηλώσεις, μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε εδώ
#ΤΕΛΟΣ#


Επικοινωνία για τα Μ.Μ.Ε.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε:

Αναστασία Ψωμά
Advancement and Outreach Manager
New Agriculture for a New Generation
Κιν: +30 6974 087 244
e
mailanastasia.psoma@rutgers.edu

Σημειώσεις για τον εκδότη

Το Rutgers UniversityNew Brunswick είναι ο βασικός πυλώνας του Πανεπιστημίου του Rutgers, του κρατικού πανεπιστημίου της Πολιτείας του New Jersey. Το Πανεπιστήμιο ιδρύθηκε πριν από περισσότερα από 250 χρόνια, και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 60 κορυφαία του πλανήτη. Το RutgersNew Brunswick είναι ένα κορυφαίος δημόσιος ερευνητικός οργανισμός και μέλος της περίφημης Ένωσης Αμερικανικών Πανεπιστημίων. Φιλοξενεί ένα διεθνούς φήμης διδακτικό προσωπικό και 12 σχολές που χορηγούν πτυχία, καθώς και ένα αθλητικό πρόγραμμα πρώτης κατηγορίας (Division I). Είναι το πιο ποικιλόμορφο πανεπιστήμιο που συμμετάσχει στο Big Ten Conference. Μέσα από την κοινότητα των καθηγητών, των μελετητών, των καλλιτεχνών και των θεραπευτών του, το Rutgers είναι εξοπλισμένο όπως ποτέ άλλοτε για να αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων. Η Σχολή Περιβαλλοντικών και Βιολογικών Επιστημών (School of Environmental and Biological Sciences) επιδιώκει την αριστεία στην έρευνα, τη διδασκαλία και την προσέγγιση (outreach) στους τομείς μελέτης που αφορούν το βιολογικό φάσμα από τους οργανισμούς μέχρι τα οικοσυστήματα. Επιπλέον, οι φοιτητές έχουν πρόσβαση σε ένα δυναμικό πρόγραμμα εφαρμοσμένης έρευνας και προσέγγισης, το οποίο φιλοξενείται στα εργαστήρια, στις φάρμες, στα εκκολαπτήρια επιχειρήσεων και στους θαλάσσιους σταθμούς του New Jersey Agricultural Experiment Stations σε ολόκληρη την Πολιτεία.


Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος [(ΙΣΝ) (www.SNF.org)] είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού, και της κοινωνικής πρόνοιας. Από το 1996, το ΙΣΝ έχει διαθέσει συνολικά άνω των $2.6 δισεκατομμυρίων, μέσω 4.000 και πλέον δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε 124 κράτη ανά τον κόσμο. Το ΙΣΝ ενισχύει οργανισμούς και προγράμματα, παγκοσμίως, που αναμένεται να επιφέρουν αισθητά, διαχρονικά και θετικά αποτελέσματα στην κοινωνία και επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση. Το Ίδρυμα στηρίζει επίσης προγράμματα που συμβάλλουν στη συνεργασία φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.



Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι το τρίτο παλαιότερο Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1929, με το όραμα να συν-δημιουργήσει και να στηρίξει την ανάπτυξη του τομέα των γεωργικών ειδών διατροφής στην Ελλάδα. Σήμερα, στόχος του ΓΠΑ είναι να επιτύχει την εκπαιδευτική και ερευνητική αριστεία, προκειμένου να καταλάβει μία δυναμική θέση στο διεθνές ακαδημαϊκό περιβάλλον και να ανταποκριθεί στις παραγωγικές και αναπτυξιακές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Το ΓΠΑ προσφέρει υψηλού επιπέδου προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές και επιδιώκει την έρευνα στις γεωργικές επιστήμες, ασχολείται με ένα ευρύ φάσμα θεμελιωδών και αναδυόμενων θεμάτων που αφορούν τις επιστήμες των καλλιεργειών και των ζώων, την υδατοκαλλιέργεια, τη βιοτεχνολογία, τη γεωργική μηχανική, τη διαχείριση των φυσικών πόρων, την επιστήμη των τροφίμων, τη διατροφή και την αγροτική οικονομία. Όντας σε συνεχή επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, η ακαδημαϊκή κοινότητα του ΓΠΑ παρέχει λύσεις σε προβλήματα που προκύπτουν στον τομέα των γεωργικών προϊόντων διατροφής.


Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή της Θεσσαλονίκης είναι ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, το οποίο ιδρύθηκε το 1904 για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της Ελλάδας και των γειτονικών Βαλκανικών περιοχών. Σήμερα, η ΑΓΣ και το Perrotis College of Agriculture, Environment and Life Sciences (Γεωργίας, Περιβάλλοντος και Επιστημών Ζωής) καλύπτουν ολόκληρη την αλυσίδα του τομέα γεωργικών προϊόντων διατροφής, με προγράμματα που κυμαίνονται από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση μέχρι τις μεταπτυχιακές σπουδές. Τα μεγάλα έργα, τα οποία απαιτούν τη διατομεακή κινητοποίηση πόρων, σχεδιάζονται και υλοποιούνται από το Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών Έργων
      (Strategic Project Management Office). Η ολοκληρωμένη Εκπαιδευτική Φάρμα (Educational Farm) και το Κέντρο Γεωργικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (Center for Agricultural Innovation & Entrepreneurship), καθώς και η συμμετοχή της Σχολής σε ένα διεθνές δίκτυο συνεργαζόμενων ιδρυμάτων, καθιστούν την ΑΓΣ «διαμεσολαβητή της καινοτομίας», ο οποίος ειδικεύεται στην προσφορά τεχνογνωσίας αιχμής, σε ενδιαφερόμενους της πραγματικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου