Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

«Οι όμορφες παρέες γράφουν ιστορία»


Του Γιώργου Νταντάμη
υποψηφίου Δημάρχου Κατερίνης, επικεφαλής του συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα»

Υπάρχουν περιπτώσεις που χρειάζονται μόνο μικρά βήματα από πολλούς ανθρώπους για να πετύχουν κάτι καλό για τον τόπο τους. Στην πολιτική, στη ζωή, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην κοινωνία ακόμη και στις επιχειρήσεις οι «όμορφες παρέες γράφουν ιστορία».
Με την ανιδιοτέλεια, τον ενθουσιασμό της παρέας αλλά και προσμονή να βαδίσουμε όλοι μαζί, επέλεξα μαζί με άξιους συνεργάτες και εθελοντές να είμαι υποψήφιος για τον Δήμο Κατερίνης. 
Στόχος μας είναι η ανανέωση της πόλης, η αλλαγή του ύφους διοίκησης του Δήμου, η συμμετοχική δημοκρατία, η πρόνοια για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, η προστασία αλλά και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος, ο πολιτισμένος διάλογος και η ανάπτυξη του Δήμου με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Η ανανέωση αποτελεί αίτημα της κοινωνίας, που κουράστηκε από πρόσωπα και πράγματα που επαναλαμβάνουν τα στερεότυπα της περασμένης εικοσαετίας. Η πόλη χρειάζεται ανανέωση, «καθαρό αέρα», μια νέα αισθητική. Θέλουμε τον πολίτη παρόντα όχι μόνο με προτάσεις αλλά και με την ενεργό του συμμετοχή σε δίκτυα και εθελοντικές ομάδες. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια νέα αισθητική στην πόλη, να της δώσουμε ταυτότητα και χρώμα.
Είμαστε ανεξάρτητοι αλλά και πολύχρωμοι. Πιστεύουμε στην σύνθεση του διαφορετικού όπως είναι και η ίδια η Κατερίνη. Μια όμορφη πόλη που αποτελείται από πολίτες διαφορετικής καταγωγής, με διαφορετικά έθιμα, διαφορετική λαϊκή παράδοση, που τόσο όμορφα και αρμονικά συνυπάρχουν στην Κατερίνη.
Οι πολίτες θέλουν την ανανέωση στην πόλη και την απαιτούν άμεσα. Τώρα είναι η χρονική συγκυρία που η πόλη πρέπει να αλλάξει ρότα, να βάλει νέους ανθρώπους στην διοίκηση του Δήμου, αλλάζοντας το αυταρχικό και απόμακρο σύστημα διοίκησης. Η συμμετοχή των πολιτών μέσα από τις συνελεύσεις στις γειτονιές, αλλά και με προτάσεις που θα κατατίθενται μέσω διαδικτύου καθιστώντας τον πολίτη συμμέτοχο στη διοίκηση του δήμου.
Είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε σκληρά για να δώσουμε μια νέα δυναμική στον Δήμο Κατερίνης. Από τα ορεινά χωριά του Ολύμπου και των Πιερίων μέχρι την παραθαλάσσια ζώνη θα αναζητήσουμε τρόπους για την αειφόρο ανάπτυξη. Οφείλουμε στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας, να βρούμε παραγωγικές δυνάμεις στον πρωτογενή τομέα, στο εμπόριο, στον τουρισμό, στις νέες τεχνολογίες που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.
Είναι όλα μπροστά μας. Σας καλώ να το τολμήσουμε..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου