Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Σολομός με πορτοκαλολέμονα

65180118_96386_kathimerina_solomos-marine--koutsomoures-savoro--glossa-me-krema
Εύκολο / Προετοιμασία: 10΄, Μαγείρεμα: 30΄ Αναμονή:1ώρα
Υλικά (για 4 μερίδες)
  • 4 φέτες σολομός, με κόκαλο, βάρους περίπου 300 γρ. η καθεμία
Για τη μαρινάδα
  • χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία


Μαρινάδα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους χυμούς, το ξύσμα, το τζίντζερ, τη σάλτσα σόγιας και πιπέρι.

Προσθέτουμε τον σολομό, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη.

Μαρινάρουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Βγάζουμε το ψάρι από τη μαρινάδα (την οποία κρατάμε) και σκουπίζουμε καλά.

Ζεσταίνουμε ένα σκέτο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις φέτες ανά δύο, για 4-6 λεπτά από κάθε πλευρά.

Στο τέλος, βάζουμε όλες τις φέτες στο τηγάνι, ρίχνουμε τη μαρινάδα και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσει λίγο. Σερβίρουμε με ρύζι.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου