Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Λάμψη Ολυμπιονικών και Παγκόσμιων πρωταθλητών στα εγκαίνια της ανακαινισμένης αίθουσας γυμναστικής που παραχώρησε ο Δήμος Κατερίνης στον Γ.Α.Σ. «ΑΡΧΕΛΑΟΣ»



Τα εγκαίνια της αίθουσας γυμναστικής, στην συμβολή των οδών  Π. Κανελλόπουλου & Ι. Μαντζαρόπουλου, η οποία παραχωρήθηκε από τον Δήμο Κατερίνης στο αντίστοιχο τμήμα του Γυμναστικού Αγωνιστικού Συλλόγου του Αρχελάου Κατερίνης, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, παράλληλα με τη «Γιορτή της ενόργανης», με την παρουσία Ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών του δημοφιλούς αθλήματος, εκπροσώπων τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων, αθλητών και πλήθος φίλων του Αρχελάου Κατερίνης.


Ειδικότερα, παρόντες ήταν οι: Ελευθέριος Πετρούνιας (χρυσός Ολυμπιονίκης RIO 2016 και παγκόσμιος πρωταθλητής στους κρίκους), Βλάσης Μάρας ( χρυσός παγκόσμιος στο μονόζυγο), Βασίλειος Τσολακίδης ( έκτος Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο 2012 στο δίζυγο) και Βαρβάρα Φίλιου (παγκόσμια πρωταθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής). Τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτρια συνόδευαν οι ομοσπονδιακοί προπονητές Δημήτριος Ράπτης και Κωνσταντίνος Χατζηζήσης.

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΜΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Χαιρετισμό κατά την έναρξη της εκδήλωσης απηύθυνε, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Παραδίδουμε σήμερα στον Αρχέλαο Κατερίνης, στην αθλούμενη νεολαία του τόπου μας, παρουσία Ολυμπιονικών και Παγκόσμιων πρωταθλητών που συνιστούν πρότυπα για τη χώρα μας, το «κλειδί» του σπιτιού της Ενόργανης Γυμναστικής. Ο νέος αυτός αθλητικός χώρος θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για το μέλλον του αθλήματος με την πλούσια παράδοση στον Δήμο μας. Διαχρονικά στον Δήμο Κατερίνης με πρόγραμμα και σχέδιο επενδύουμε στον αθλητισμό δημιουργώντας υποδομές υψηλής ποιότητας για τους νέους και τις νέες μας».

Την εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης: η Σοφία Μαυρίδου - Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, ο Αθανάσιος Βασιλειάδης Πρόεδρος Ε.Γ.Ο. (Ελληνική Ομοσπονδία Γυμναστικής), ενώ από μέρους της διοίκησης, των προπονητών, των συνεργατών και των αθλουμένων του Γυμναστικού Αγωνιστικού Συλλόγου «ο Αρχέλαος» Κατερίνης, το γενικό καλωσόρισμα στη «Γιορτή της γυμναστικής» και στην τελετή των εγκαινίων της νεόδμητης και σύγχρονης αίθουσας της ενόργανης γυμναστικής του αντίστοιχου τμήματος του συλλόγου έκανε ο πρόεδρος του Γ.Α.Σ. Αρχέλαος Κατερίνης Θεόδωρος Διαμαντόπουλος. Την εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε ο δημοσιογράφος Περικλής Χατζηγιάννης.

Όπως είναι γνωστό, η αίθουσα γυμναστικής, στην οποία οι εργασίες και οι λειτουργικές παρεμβάσεις υλοποιήθηκαν από τον Δήμο Κατερίνης και τον Ο.Π.Π.Α.Π., στεγάζεται σε χώρο του σχολικού συγκροτήματος του πρώην πολυκλαδικού Λυκείου.



ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Τον καθιερωμένο αγιασμό τέλεσαν ο Αρχιμανδρίτης π. Σεβαστιανός  καθώς και ο Ιερέας π. Γεώργιος Γεωργαντάς, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα και λίγο πριν την τέλεση των εγκαινίων, το Δημαρχείο Κατερίνης «φωτίστηκε» από τη λάμψη των Ολυμπιονικών, παγκόσμιων πρωταθλητών και ομοσπονδιακών προπονητών της ενόργανης και ρυθμικής γυμναστικής, οι οποίοι επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη. Παρόντες στην υποδοχή ήταν επίσης η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιόπη Μπατάλα – Τζουμέρκα, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.

Κατά τη διάρκεια της θερμής υποδοχής στους επίσημους προσκεκλημένους απονεμήθηκαν εκδόσεις και συμβολικά δώρα με θέμα την Κατερίνη.



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου