Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Παράταση δηλώσεων στο Εθνικό Κτηματολόγιο για τους ομογενείς ζητά ο Κουίκ

Αποτέλεσμα εικόνας για Κτηματολόγιο
Παράταση της ημερομηνίας υποβολής δηλώσεων στο Εθνικό Κτηματολόγιο για τους ομογενείς και όλους του Έλληνες του εξωτερικού τουλάχιστον μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, ζητεί ο αρμόδιος υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

Σε επιστολή που απέστειλε στον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Δημαρά, ο κ. Κουίκ αιτείται να αλλάξει η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων στο Εθνικό Κτηματολόγιο για τους ομογενείς ή για όλους τους Έλληνες κατοίκους του εξωτερικού και να οριστεί το νωρίτερο στα τέλη Σεπτεμβρίου, καθώς όπως ο ίδιος επισημαίνει «οι ομογενείς ανεξάρτητα με τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής ή της βοήθειας από πληρεξούσιο πρόσωπο, επιθυμούν σε πολλές περιπτώσεις οι ίδιοι να χειριστούν το θέμα των δηλώσεων». Όπως εξηγεί ο κ. Κουίκ, «η καλύτερη δυνατότητα είναι κατά τη διάρκεια των θερινών τους διακοπών στην Ελλάδα, ιδίως τους μήνες Ιούλιο κι Αύγουστο. Άρα, πρέπει να αλλάξει η καταληκτική ημερομηνία που καθορίστηκε για το τέλος Ιουνίου 2019».
Ακόμη ο κ. Κουίκ αναφέρεται και στην κατ' αρχήν θετική ανταπόκριση του κ. Δημαρά σε συζήτηση που είχαν για το ζήτημα.
«Πέρα από την επιστολή που έστειλα στις 15.02.19, το θέμα το συζήτησα και προσωπικά με τον συνάδελφο κ. Δημαρά, ο οποίος μου απάντησε ότι κατ’ αρχήν το αίτημα είναι λογικό και θα εισηγηθεί να κινηθούν οι διαδικασίες για την αλλαγή των ημερομηνιών, με τη βοήθεια και του Εθνικού Κτηματολογίου», υπογραμμίζει ο κ. Κουίκ σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 


Πηγή: | iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου