Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

No συμμορία, no party. Η Λαμία τελείωσε και το Κύπελλο για τον Ολυμπιακό! Τον ξεφτίλισε μέσα στο Καραϊσκάκη (0-1)

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 01 ΛΑΜΙΑ
Το ματς της ζωής του, το ματς της ιστορίας της! Ο Μπόγιαν Σαράνοφ πήρε από το χέρι τη Λαμία, έσωσε... δυο ντουζίνες ευκαιρίες του Ολυμπιακού, ο Τομάς σκόραρε στη μοναδική επίθεση της ομάδας του Μάκη Χάβου στο 90λεπτο και κάπως έτσι ο σύλλογος της Φθιώτιδας απέκλεισε τους «ερυθρόλευκους» με νίκη 0-1 στο Καραϊσκάκη (σ.σ. 3-3 το πρώτο ματς της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου) και εξελίσσεται σε... φονέα των γιγάντων αφού νωρίτερα στον θεσμό είχε αφήσει εκτός και τον Παναθηναϊκό.

Όσον αφορά στην εικόνα του αγώνα, από τα πρώτα λεπτά στο Καραϊσκάκη φάνηκε η διάθεση του Ολυμπιακού να καθαρίσει όσο πιο γρήγορα γινόταν την υπόθεση-πρόκριση. Παρά την... πειραματική σύνθεση με τα δύο αριστερά μπακ, τον Γκερέρο ως εξτρέμ και τις πολλές αλλαγές ελέω τραυματισμών και κούρασης, η ομάδα του Μαρτίνς έκανε αυτό που συνηθίζει φέτος. Έπαιξε το ποδόσφαιρο που παίζει σταθερά επί των ημερών του Πορτογάλου ανεξαρτήτως σύνθεσης, αντιπάλου, έδρας και λοιπόν συνθηκών. Από νωρίς οι Πειραιώτες έπαιξαν φουλ επίθεση, με εξαιρετική και γρήγορη κυκλοφορία μπάλας, με πολλές κινήσεις στο χώρο, πολλούς παίκτες στην αντίπαλη περιοχή και γενικά όρεξη για καλό ποδόσφαιρο. Η Λαμία από την πλευρά της αρκέστηκε στο να περιμένει προσπαθώντας να κλείσει όλους τους χώρους και να βρει κάτι καλό επιθετικά στην αντεπίθεση. Από τη στιγμή όμως που ο Ολυμπιακός είχε σωστές αλληλοκαλύψεις, γρήγορες επιστροφές και απέφυγε τα «φτηνά» λάθη, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα.
Στο πρώτο εικοσάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ήδη τρία καλά σουτ εκτός περιοχής από Νάτχο και Σολδάνο, αλλά και δύο σημαντικές ευκαιρίες με τον Μασούρα. Σε γενικές γραμμές, το ματς κύλησε με τη μπάλα στα πόδια του Ολυμπιακού (σ.σ. η κατοχή ξεπερνούσε το 70%) που έψαχνε με υπομονή το γκολ και έλεγχε απόλυτα όσα συνέβαιναν στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη. Όσο τα λεπτά κυλούσαν, η ομάδα του Μαρτίνς συνέχιζε να δημιουργεί φάσεις, όμως απέναντί της έβρισκε σταθερά τον Σαράνοφ, ο οποίος μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους έσωσε δύο προσπάθειες του Γκερέρο και μία του Μπουχαλάκη ενώ ο Μασούρα στις καθυστερήσεις αστόχησε.
Βέβαια, για τον φετινό Ολυμπιακό είναι... παλιά του τέχνη κόσκινο το να βάζει από το πουθενά τους αντιπάλους του μέσα στα ματς, δεχόμενος γκολ στην πρώτη τους φάση στο ματς. Αυτή η φάση, στην πρώτη ουσιαστική επίθεση της Λαμίας στο παιχνίδι, ήρθε στο 52ο λεπτό, όταν ο Τομάς σκόραρε και πάγωσε το Καραϊσκάκη δίνοντας σκορ πρόκρισης στη Λαμία. Στα λεπτά που ακολούθησε, μετά και τις αλλαγές των δύο προπονητών, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε πάντως. Φουλ επίθεση από τον Ολυμπιακό που είχε κατασκηνώσει στην περιοχή του Σαράνοφ και δημιουργούσε σταθερά ευκαιρίες για γκολ.
Ωστόσο, ο Σέρβος γκολκίπερ έκανε το ματς της ζωής του, «βγάζοντας» όλες τις φάσεις των Πειραιωτών που δεν κατέληξαν άουτ και πήραν κατεύθυνση προς την εστία του. Μέχρι το 70' είχε 12 αποκρούσεις, ενώ συνολικά στο β' ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε διψήφιες φάσεις για γκολ και ο Σέρβος έκλεισε το ματς με... καμιά 20αριά επεμβάσεις, με σημαντικότερη το πέναλτι του Φορτούνη στο 86'! Τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε και κάπως έτσι, η Λαμία -με μία τελική προσπάθεια- πήρε την πρόκριση της ιστορίας της, στο ματς της ζωής του Μπόγιαν Σαράνοφ!

https://www.sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου