Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Δήμος Κατερίνης: παιδικοί σταθμοί - εμβόλια & εποχικές ιώσεις στο επίκεντρο ενημερωτικών ομιλιών




Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Εμβόλια: Παρανοήσεις και πραγματικότητα» για το προσωπικό, τους γονείς των φιλοξενούμενων παιδιών, με έμφαση στην πρόληψη και αντιμετώπιση των εποχικών ιώσεων, υλοποιεί ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης στους παιδικούς σταθμούς ευθύνης του.

Ομιλητές των ενημερωτικών εκδηλώσεων, οι οποίες ξεκίνησαν τη Δευτέρα 12/02 και θα συνεχιστούν και σήμερα είναι οι παιδίατροι, μέλη του ιατρικού συλλόγου Πιερίας, οι οποίοι συνεργάζονται με τον ΟΠΠΑΠ και ειδικότερα οι: Γερακάρης Λεωνίδας, Σαρηγιαννίδου Αναστασία, Καραμήτσιου Όλγα, Τσίγκα Αθανασία, Θεοχαροπούλου Πηνελόπη. Όπως τονίστηκε στη διάρκεια της εκδήλωσης: «όσον αφορά τα ιατρικά μέσα, η μοναδική προφύλαξη, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος πρόληψης των ιώσεων είναι ο εμβολιασμός, ο οποίος συνιστάται σε παιδιά που πάνε σε παιδικό σταθμό. Το εμβόλιο δεν είναι επικίνδυνο. Δεν έχει καμία παρενέργεια, ούτε μεσοπρόθεσμη, ούτε μακροπρόθεσμη, ενώ η αντισωματική απάντησή του είναι υψηλή».
Παράλληλα, αναφορά έγινε και  στα μέτρα ατομικής υγιεινής, τα οποία μπορούν να περιορίσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τα κρούσματα και την εξάπλωση των ιώσεων.
Την ικανοποίηση του, για τη μεγάλη συμμετοχή των δημοτών, που αγκαλιάζουν την συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Οργανισμού εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ, Θεόδωρος Παυλίδης, ο οποίος παρέστη στην έναρξη των ενημερωτικών εκδηλώσεων, όπου μετέφερε το χαιρετισμό του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη.
Επιπλέον, όπως τόνισε:  «Αναλάβαμε την συγκεκριμένη πρωτοβουλία με αφορμή την έξαρση των ιώσεων. Διαχρονικά πέρα από τα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης και εκπαίδευσης, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων των παιδικών σταθμών του Οργανισμού μας εφαρμόζουμε δράσεις προληπτικής ιατρικής, ενώ θέτουμε σε προτεραιότητα και υλοποιούμε δράσεις που προάγουν την υγεία, την υποστήριξη, την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, γονείς, παιδαγωγούς, καθώς και στο προσωπικό των παιδικών σταθμών».











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου