Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες!
Η κυβέρνηση της Ν.Δ, ακολουθώντας τη τακτική της κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ που μέσα στις διακοπές του Πάσχα του 2016 ψήφισε τον νόμο Κατρούγκαλου και σε εκείνες των Χριστουγέννων του 2018 τον αντισυνδικαλιστικό νόμο, φέρνει την Παρασκευή 23/04/20, σε μια περίοδο που τα σχολεία είναι κλειστά, που δεν μπορούν να γίνουν Γ.Σ, για να  ψηφιστεί με φαστ τρακ διαδικασίες από την βουλή το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία. Επιχειρεί για ακόμη μια φορά να φέρει ρυθμίσεις που πλήττουν τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, όπως είναι η τράπεζα θεμάτων και η βάση του 10, η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού και άλλες αντιδραστικές ρυθμίσεις.
Υπενθυμίζουμε ότι το 2014, την μόνη χρονιά που λειτούργησε η «τράπεζα θεμάτων» άφησε το 40% των μαθητών μεταξεταστέους. Σήμερα η κυβέρνηση την επαναφέρει ενισχύοντας την παπαγαλία, την τυποποίηση της γνώσης με θέματα που δεν αποδεικνύουν την αφομοίωσης της γνώσης και που μετατρέπει το Λύκειο σε μια εξεταστική αρένα με μεγαλύτερη αφαίμαξη της λαϊκής οικογένειας.  Υπενθυμίζουμε επίσης ότι με τους αγώνες τους εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς στο παρελθόν έκαναν ανέφικτη την υλοποίηση τέτοιων μέτρων βάζοντας στη προμετωπίδα των αγώνων τους ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα και θα δίνει γνώση και δεξιότητες που απαιτούνται σήμερα, όποιο επάγγελμα και αν ακολουθήσουν στη ζωή τους. Που θα τους βοηθά να αποκτούν κριτική σκέψη, όρεξη για ανακάλυψη και δημιουργία. Τέτοιο σχολείο δεν είναι άλλο από το ΕΝΙΑΙΟ ΔΩΔΕΚΑΧΡΟΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα!!
Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ν. Πιερίας, σε αντίθεση με την πλειοψηφία του Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε Πιερίας που επιχειρεί με διάφορα τερτίπια εκμεταλλευόμενη τα αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας εξαιτίας της πανδημίας να επιβάλει άκρα του τάφου σιωπή στον κλάδο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ένοχη σιωπή άλλων και την άρνηση κάποιων άλλων στη πρόταση μας για παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ.Δ.Ε με αφορμή το πολυνομοσχέδιο, προχώρησε την Πέμπτη 23/04/20, μαζί με την Δημοκρατική Συσπείρωση  Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Δήμου Κατερίνης στα πλαίσια πανελλαδικής δράσης, σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ.Δ.Ε. Στη συνάντηση με τον προϊστάμενο, αφού καταθέσαμε κοινό κείμενο ψηφίσματος, τονίσαμε τον αντιεκπαιδευτικό χαρακτήρα του πολυνομοσχεδίου και απαιτήσαμε την άμεση απόσυρση του.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα ώστε με τους κοινούς αγώνες τους με τους γονείς και τους μαθητές να καταργήσουν όχι μόνο τις αντιδραστικές αλλαγές στην εκπαίδευση που προωθούνται και από την κυβέρνηση της Ν.Δ αλλά και παλιά και νέα αντεργατικά μέτρα που ψήφησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις για να στηρίξουν τη κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Πληρώσαμε πολλά! Δεν θα πληρώσουμε ξανά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου