Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Ξενοδόχοι Πιερίας: Δεν μπορούμε να ανοίξουμε αν δεν έχουμε πληρότητα

Αβέβαιο είναι το μέλλον για 3.000 εργαζόμενους και 390 ξενοδοχειακές μονάδες, πολλές από τις οποίες είναι οικογενειακές επιχειρήσεις- δήλωσε η Πρόεδρος των Ξενοδόχων Πιερίας, Ευαγγελία Ξυπτερά.

Μιλώντας στην εκπομπή «Διπλός Ελληνικός» με το Στέφανο Δαμιανίδη και τον Αντώνη Οραήλογλου στον FOCUS FM 103.6, η κ.Ξυπτερά τόνισε, ότι οι επιχειρήσεις του τουρισμού στην Πιερία, «βρίσκονται στο σημείο μηδέν από πλευράς ρευστότητας», καθώς πρέπει να πληρώνουν ασφαλιστικά ταμεία, εφορία, τράπεζες, τρέχουσες ρυθμίσεις, ΔΕΗ, ασφάλειες αυτοκινήτων κ.ά. «Είναι πολλά τα προβλήματα, πρέπει να ενισχυθούν άμεσα τα ξενοδοχεία. Ένα ξενοδοχείο δεν μπορεί να ξεκινήσει να λειτουργήσει αν δεν έχει πληρότητα», σημείωσε η κ. Ξυπτερά.
Στο νομό Πιερίας λειτουργούν 390 ξενοδοχεία, με 21.000 κλίνες, εκ των οποίων δεν υπάρχει σαφής εικόνα πόσα μπορούν να ανοίξουν και το μέλλον είναι αβέβαιο. «Εξαρτάται από το πότε θα ανοίξουν τα σύνορα», τόνισε η Πρόεδρος των Ξενοδόχων, αναφέροντας πως στον κλάδο απασχολούνται περίπου 3.000 υπάλληλοι, ενώ πολλοί άλλοι δεν είναι καταγεγραμμένοι, καθώς το 70% των ξενοδοχειακών μονάδων είναι οικογενειακές επιχειρήσεις και απασχολούν μέλη της οικογένειας, που «δεν φαίνονται».
«Πρέπει να ξέρουμε έγκαιρα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που θα ισχύσουν για να ξέρουμε αν θα ανοίξουμε», επεσήμανε η κ. Ξυπτερά και πρόσθεσε, ότι «ο εσωτερικός τουρισμός δεν μπορεί να καλύψει όλη την τουριστική κίνηση, καθώς είναι το 10% του συνολικού τουρισμού της Ελλάδας και με βάση τα προβλήματα, που υπάρχουν, το ποσοστό αυτό θα μειωθεί ακόμη περισσότερο», κατέληξε η Πρόεδρος των Ξενοδόχων της Πιερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου