Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις που ανοίγουν για προπονήσεις από 1η Ιανουαρίου...

 

Από την πρώτη ημέρα της νέας χρονιάς θα επιτρέπεται η λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων αυστηρά για προπονήσεις των ομάδων που μετέχουν στην πρώτη κατηγορία αθλημάτων όπως το μπάσκετ, βόλεϊ γυναικών, πόλο ανδρών / γυναικών, αλλά και... το χάντμπολ ανδρών / γυναικών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, οι ομάδες μπορούν να προπονούνται με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, δίχως παρουσία θεατών.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες, οι προπονητές και το προσωπικό των ομάδων θα υποβάλλονται σε έλεγχο για κορονοϊό σε εβδομαδιαία βάση. Παράλληλα, θα πρέπει να πληρούνται συγκεκριμένα κριτήρια όπως καθορισμός υπευθύνου, ονομαστική λίστα παικτών - προπονητών - τεχνικού προσωπικού, χώρος και ωράριο προπόνησης (μία την ημέρα), ενεργητική επιτήρηση.

Η ενημέρωση της ΓΓΑ αναφέρει:

«Από την 1η Ιανουαρίου 2021 επιτρέπεται η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις, χωρίς την παρουσία θεατών, των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα της Α’ κατηγορίας καλαθοσφαίρισης γυναικών, πετοσφαίρισης γυναικών, υδατοσφαίρισης ανδρών-γυναικών και χειροσφαίρισης ανδρών-γυναικών.

Σε κάθε περίπτωση, η εφαρμογή των παραπάνω είναι δυνατή μόνο εφόσον ακολουθείται υγειονομικό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια».

Η έναρξη των προπονήσεων των εν λόγω αθλημάτων από το νέο έτος θα επιτρέπεται με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

1. Υποχρεωτικό προληπτικό τεστ COVID πριν ξεκινήσουν οι προπονήσεις.

2. Καθορισμός υπευθύνου COVID19 σε κάθε ομάδα για άμεση συνεννόηση.

3. Ονομαστική λίστα παικτών - προπονητών - τεχνικού προσωπικού (έως 25 άτομα συνολικά) για τις προπονήσεις.

4. Συγκεκριμένο, μοναδικό χώρο προπόνησης.

5. Συγκεκριμένο ωράριο προπόνησης και μόνο μία προπόνηση την ημέρα.

6. Καθημερινή ενεργητική επιτήρηση για τυχόν συμπτώματα.

7. Εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο με τεστ COVID σε διαπιστευμένα εργαστήρια.

8. Εβδομαδιαία ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τον αριθμό των ελέγχων και των τυχόν κρουσμάτων.

9. Εφαρμογή των πρωτοκόλλων των αντίστοιχων αθλημάτων που υπάρχουν στην ενότητα «Αθλητισμός και COVID19» στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου