Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Αρωματική βασιλόπιτα, με μαστίχα Χίου

 


Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4 μέτρια αυγά
  • 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ. αμύγδαλα λευκά, σκόνη (χτυπημένα στον πολυκόφτη)
  • 5 γρ. μαστίχα Χίου, σε σκόνη

Διαδικασία

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη, τη μαστίχα και το αμύγδαλο και τα χτυπάμε για περίπου 6-7 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να γίνει κρεμώδες. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Σκεπάζουμε το μείγμα με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρώς μια φόρμα για κέικ διαμέτρου 24 εκ. Αδειάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε για 50 - 60 λεπτά ή μέχρι να γίνει η βασιλόπιτα και μέσα. Δεν ξεχνάμε να βάλουμε το φλουρί, τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο, και να γράψουμε στην επιφάνεια της βασιλόπιτας το 2018 με ζάχαρη άχνη ή αμύγδαλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου