Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη
- 4 μέτρια αυγά
- 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 250 γρ. αμύγδαλα λευκά, σκόνη (χτυπημένα στον πολυκόφτη)
- 5 γρ. μαστίχα Χίου, σε σκόνη
Διαδικασία
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη, τη μαστίχα και το αμύγδαλο και τα χτυπάμε για περίπου 6-7 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να γίνει κρεμώδες. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Σκεπάζουμε το μείγμα με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρώς μια φόρμα για κέικ διαμέτρου 24 εκ. Αδειάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε για 50 - 60 λεπτά ή μέχρι να γίνει η βασιλόπιτα και μέσα. Δεν ξεχνάμε να βάλουμε το φλουρί, τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο, και να γράψουμε στην επιφάνεια της βασιλόπιτας το 2018 με ζάχαρη άχνη ή αμύγδαλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου