Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

Εκατοντάδες «δέματα αγάπης» σε εμπερίστατες οικογένειες και μοναχικά άτομα από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

 Στα πλαίσιο της ηθικής και υλικής υποστήριξης των οικονομικώς ασθενέστερων πολιτών και με γνώμονα την αγάπη και την αλληλεγγύη στις σημερινές δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν σε όλη τη χώρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου «Ο Τροφοδότης», των Ιερών Ναών και των Ενοριακών παραρτημάτων του Φιλοπτώχου Ταμείου, προχώρησε οργανωμένα και συντεταγμένα στην υλοποίηση μιας επιπλέον κοινωνικής και φιλανθρωπικής δράσηςκαι συγκεκριμένα στη διανομή κατ' οίκον των απαραίτητων αγαθών διαβίωσης σε άπορους και εμπερίστατους συνανθρώπους, πάντα με τη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων και προφυλάξεων που ορίζονται από τις αρμόδιες δημόσιες υγειονομικές αρχές.

Στόχος  η ενίσχυση όλων των οικογενειών και ηλικιωμένων ατόμων που έχουν ανάγκη και αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη είδη διατροφής τις Άγιες αυτές Ημέρες.

Μέσα από τη νέα πρωτοβουλία της Τοπικής Εκκλησίας που υλοποιήθηκε υπό το συντονισμό και την πατρική μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη κ. Γεωργίου,  προσφέρεται η δυνατότητα στήριξης και βοήθειας σε οικονομικά αδύνατες οικογένειες και ευπαθείς ομάδες  στην κατοικία διαμονής τους.

          Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος υπογράμμισε ότι «η  συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί  μια πράξη  ευαισθησίας και ανθρωπιάς και θα συμβάλλει ουσιαστικά στην   στήριξη, τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων,  πολλών οικογενειών που δοκιμάζονται από τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης και αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης».

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλη ποσότητα τροφίμων παρεχώρησε ο Δήμος Κατερίνης. Παράλληλα, οι ανάγκες για την προετοιμασία των «δεμάτων αγάπης» καλύφθηκαν από την αυθόρμητη και αξιοθαύμαστη ανταπόκριση δημοτών, φορέων και επαγγελματιών του νομού. Με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά η κοινωνική ευαισθησία και το αίσθημα αλληλεγγύης που διακρίνει τους κατοίκους της Πιερίας, όταν αυτή τίθεται κάτω από την αιγίδα της Εκκλησίας και την πατρική ευλογία του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου