Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Στραπατσάδα με σπανάκι, ανθότυρο και ντοματίνια

 


Υλικά

  • 800 γρ. σπανάκι, λεπτοκομμένο (για να γλιτώσουμε χρόνο, μπορούμε να προμηθευτούμε έτοιμο, συσκευασμένο σε σακουλάκια)
  • 6 αυγά
  • 12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 200 γρ. ανθότυρο (προτιμότερο Κρήτης)
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σπανάκι με τα κρεμμυδάκια για 6-7 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με αλατοπίπερο και τον άνηθο μέχρι να αφρατέψουν και τα ρίχνουμε στο σπανάκι. Μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να πήξουν και να γίνει η στραπατσάδα. Προσθέτουμε το ανθότυρο και τα ντοματίνια, αφήνουμε 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει ελαφρώς το ανθότυρο και αποσύρουμε από τη φωτιά. Μοιράζουμε στα πιάτα, περιχύνουμε, αν θέλουμε, με λίγο ωμό ελαιόλαδο και σερβίρουμε με ζεστό φρυγανισμένο ψωμί ολικής άλεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου