Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Μοσχάρι κοκκινιστό light με άγριο ρύζι

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι κιλότο, κομμένο σε κύβους περίπου 3 εκ. (ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να αφαιρέσει το ορατό λίπος)
  • 200 γρ. κρεμμύδια ξερά, σε ψιλά καρέ
  • 4 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και ολόκληρες
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες (με τα υγρά τους)
  • 1 φύλλο δάφνης
  • τα φύλλα από 1/4 μάτσο φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. άγριο ρύζι
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο 

Διαδικασία

Αλατίζουμε το μοσχάρι. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μοσχάρι για περίπου 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε τόσο νερό ώστε ίσα να καλύπτει το κρέας. Μόλις αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά (τόσο ώστε να κοχλάζουν απαλά), σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς το κρέας. Ρίχνουμε τις ντομάτες και τη δάφνη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου άλλη 1 ώρα. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 5 - 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για περίπου 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το αλατοπιπερώνουμε.

Σερβίρουμε το μοσχάρι με το ρύζι και τη σάλτσα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου