Κυριακή 8 Μαΐου 2022

Πανδαισία μουσικών, γεύσεων & χρωμάτων στο Πολυθεματικό Φεστιβάλ Πάρκου Κατερίνης.

«Πλημμύρισε» και το τριήμερο 06 έως 08 Μαΐου με χιλιάδες δημότες και επισκέπτες, το 1ο Φεστιβάλ πάρκου, στην ανοιξιάτικη γιορτή του Δήμου Κατερίνης. Με πρωταγωνιστές ρυθμούς, γεύσεις και χρώματα, πόλο έλξης το Θεματικό Πάρκο Δεινοσαύρων, το χαρούμενο εορταστικό σκηνικό στο πολυθεματικό, ψυχαγωγικό,  εκπαιδευτικό Φεστιβάλ προσέλκυσε και προσελκύει καθημερινά μικρούς και μεγάλους.

Όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος: «Το 1ο Φεστιβάλ Πάρκου πέτυχε και απόδειξη είναι η τεράστια συμμετοχή των δημοτών και επισκεπτών από όλη την Ελλάδα, σε όλες τις δράσεις και στις παράλληλες εκδηλώσεις, που εντάξαμε στο πρόγραμμά του. Τους ευχαριστώ που αγκάλιασαν το εγχείρημα αυτό και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τους εθελοντές μας όλων των ηλικιών, καθώς και όλους τους συνεργάτες, το προσωπικό του δήμου μας που εργάστηκαν εντατικά για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την άνοιξη στο πάρκο μας, στον ελκυστικό αυτό χώρο πρασίνου και αναψυχής».

Το τριήμερο

Μουσική, Θέατρο, Αφήγηση, Πλανητάριο, εκπαιδευτικές, αθλητικές δραστηριότητες,  street food, flea market κ.α. έδωσαν τον παλμό και τον ενθουσιώδη τόνο σε αυτή την πραγματική πανδαισία,  κερδίζοντας αναγνώριση και εντυπώσεις.

Χειροκροτήματα για το Θέατρο «COMMEDIA»

Το βράδυ της Παρασκευής, το πολυπληθές κοινό απόλαυσε το Θέατρο «COMMEDIA», στην ανατρεπτική κωμωδία του Νιλ Σάιμον οι “Ηλίθιοι”, σε διασκευή Θανάση Μαργαρίτη.

Οι  «GADGO DILO» απογείωσαν κέφι & διάθεση

Το βράδυ  του Σαββάτου,  το σύνθημα δόθηκε από τον κόσμο, που κατέκλυσε το θέατρο του δημοτικού πάρκου, ευθυγραμμίστηκε με τις μουσικές, χορεύοντας και ακολουθώντας τους ήχους των «GADGO DILO». Νωρίτερα, το «Πλανητάριο STARLAB», μέσα από τις προβολές αστρονομίας και την παρατήρηση με τηλεσκόπια έφερε κοντά μας τον …..ουρανό με τα άστρα, ενώ σε Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, πλαισιωμένο από παιχνίδια δεξιοτεχνίας για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά μεταμόρφωσε το Δημοτικό μας πάρκο,  η Ποδηλατική Απόδραση.

Παράλληλα, μέσα από το «κυνήγι του θησαυρού» που οργανώθηκε από τους Προσκόπους Κατερίνης, οι μικροί επισκέπτες περιηγήθηκαν μέσα στο…….. «JURASSIC PARK» με έναν διαφορετικό τρόπο και ανέλαβαν δράση αναζητώντας έναν ιδιαίτερο «χαμένο θησαυρό».

Και φυσικά δεν έλλειψε η άθληση. Το μενού είχε την Κυριακή Mini Volley για παιδιά δημοτικού! Μία γωνιά του πάρκου, φόρεσε….. φιλέ και μετατράπηκε σε αθλητικό τερέν γηπέδου βόλεϊ. Ένα μοναδικό αθλητικό θέαμα με τίτλο: «Μαθαίνω το βόλεϊ» από τον Αθλητικό Σύλλογο ΑΙΟΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

Επιπλέον, ένα πολύ ξεχωριστό παιχνίδι επίδειξης σκάκι σιμουλτανέ από τον μετρ, Πρόεδρο του Σκακιστικού Συλλόγου Κατερίνης, Στέφανο Βαρδάκα, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν στο πάρκο, ενώ το….. διαστημικό ταξίδι με «όχημα το Πλανητάριο STARLAB» συνεχίστηκε με αμείωτο ενδιαφέρον (καιρού επιτρέποντος)  και την Κυριακή.

Τέλος, υπέροχες ιστορίες που ενθουσίασαν τα παιδιά αφηγήθηκε το Σάββατο και την Κυριακή, η εκπαιδευτικός Σοφία Παρτσαλίδου. Και φυσικά,  η  μουσική έπαιξε δυνατά, από τους παραγωγούς του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης 95,3 fm.

 

Ο ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ

«ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΥΣ» οδήγησε η Πολυθεματική Πολιτιστική Εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Όμιλος Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου “Μαστόδοντας – Νεοκαισάρεια”, το Σάββατο, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης (Ισόγειο – συνεδριακή αίθουσα).

Η εκδήλωση έγινε με την υποστήριξη του Δήμου Κατερίνης και του Μουσείου Γεωλογίας – Παλαιοντολογίας – Παλαιοανθρωπολογίας του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Σχολή Θετικών Επιστημών, Τμήμα Γεωλογίας).

Τον χαιρετισμό του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, κατά την έναρξη της εκδήλωσης μετέφερε ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Γιώργος Τσιαλός, ενώ στο επίκεντρο της εκδήλωσης, την οποία συντόνισε ο πρόεδρος του Ομίλου Σάββας Τσεντίδης τέθηκαν ομιλίες με τους: Ευαγγελία Τσουκαλά, Καθηγήτρια Τμήματος Γεωλογίας Α.Π.Θ. : “Οι Μαστόδοντες”, Ευάγγελο Βλάχο, Δρ. Ερευνητή του Παλαιοντολογικού Μουσείου - Εχίδιο Φερούγλιο της Παταγονίας: “Η Παλαιοντολογία πέρα από τους Δεινόσαυρους», Σπύρο Παυλίδη, Ομότιμο Καθηγητή Τμήματος Γεωλογίας Α.Π.Θ. : “Η γέννηση της γης”.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, μία μοναδική διαδραστική εμπειρία βίωσαν οι μικροί επισκέπτες του πάρκου, που συμμετείχαν μαζικά στη δράση «Ζωγραφίζοντας τον Μαστόδοντα & τους Δεινόσαυρους»  με τον Αλέξανδρο Ραπουτίκα, στο Φεστιβάλ Πάρκου.

 

Η συνέχεια

-          Σήμερα Κυριακή: Μοντέρνος χορός από το Magic Sports Club, στις 19:00, στο 1ο Φεστιβάλ Πάρκου Κατερίνης.

-          «Μουσικό Σχολείο Κατερίνης» – Εβδομάδα Μουσικών Συναντήσεων

Πότε: Δευτέρα 9, Τρίτη 10, Τετάρτη 11 & Πέμπτη 12 Μαΐου 

Ώρα: 20:00 - Που: Θέατρο Πάρκου

-          ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ της Ανακύκλωσης

Πότε: Παρασκευή 13 Μαΐου

Ωράριο: 9:30 – 13:30

Που: Δημοτικό Πάρκο Κατερίνης

-          ΑΓΩΝΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ (ΠΙΝΓΚ – ΠΟΝΓΚ) ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Πότε: Σάββατο 14 Μαΐου

Ώρα: 10:00

Που: Δημοτικό Πάρκο

-          ΣΧΟΛΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙ

           Διοργάνωση: Δήμος Κατερίνης – Σκακιστικός Όμιλος Κατερίνης

Πότε: Κυριακή 15 Μαΐου

Ώρα: 10:00

Που: Δημοτικό Πάρκο

-          TWISTER – ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

           Διοργάνωση: Κέντρο Ειδική Αγωγής και Εκπαίδευσης «ΜΑΘΑΙΝΩ ΑΛΛΙΩΣ» –

           Χριστίνα – Ελένη Μπικιαροπούλου

Πότε: Κυριακή 15 Μαΐου

Ώρα: 11:00 – 14:00

Που: Δημοτικό Πάρκο

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν, ενώ λόγω της ιδιαίτερα μεγάλης προσέλευσης η λειτουργία του θεματικού πάρκου δεινοσαύρων παρατείνεται έως και τις 18 Μαΐου.






































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου