- 1.200 γρ. μοσχάρι στήθος ή ποντίκι
- 2 δαφνόφυλλα
- ½ κουτ. γλυκού κόκκους πιπεριού
- 2 καρότα, χοντροκομμένα
- 2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
- 2 πατάτες, χοντροκομμένες
- 2 κλωναράκια σέλερι, χοντροκομμένα
- 40 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 400 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 150 γρ. κοφτό μακαρόνι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- αλάτι
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο μικρό ζυμαρικό θέλετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ευρύχωρη κατσαρόλα βάζουμε το μοσχάρι με τα δαφνόφυλλα, τους κόκκους πιπεριού και τόσο νερό ώστε να σκεπάζεται εντελώς το μοσχάρι.
Βήμα 2
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά όσο χρειάζεται για να μαλακώσει το κρέας και ξαφρίζουμε για όση ώρα χρειάζεται. Επιπλέον προσθέτουμε τακτικά όσο ζεστό νερό χρειάζεται για να παραμείνει το μοσχάρι με αρκετό ζωμό, περίπου 1.200 ml υγρά.
Βήμα 3
Όταν το μοσχάρι έχει σχεδόν μαγειρευτεί, προσθέτουμε όλα τα λαχανικά, το ελαιόλαδο, τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι.
Βήμα 4
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15΄, σε μέτρια φωτιά και τέλος προσθέτουμε το κοφτό
μακαρόνι μαγειρεύουμε για 20΄. Ανακατεύουμε τακτικά και αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον λίγο ζεστό νερό, ώστε να παραμείνει το φαγητό σούπα.
Βήμα 5
Αποσύρουμε και σερβίρουμε την κρεατόσουπα καυτή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου