Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Δήμος Κατερίνης – Οργανισμός Πολιτισμού: Διαδραστικό μουσείο - Έτοιμη η εφαρμογήτης επαυξημένης πραγματικότητας

Η πρώτη παρουσίαση και επίδειξη της εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας «Οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου»θα γίνει από τον Οργανισμό Πολιτισμού (Ο.Π.Π.Α.Π) του Δήμου Κατερίνης, σε συνεργασία με την εταιρεία «π Τεχνολογίες», την Παρασκευή 27 Μαΐου & ώρα 18:30, στο κατάστημα «Γερμανός».

Προσκαλούνται μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και ενδιαφερόμενοι πολίτες να την παρακολουθήσουν και να ενεργοποιήσουν την εφαρμογή για αναπαραγωγή της σκηνής επαυξημένης πραγματικότητας με τονΔία. 

Όπως  είναι γνωστό, η υλοποίηση του έργου δρομολογείται από τον Οργανισμό Πολιτισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.), στο πλαίσιο επιχορήγησης από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού. Πιο συγκεκριμένα, από την επιτροπή δράσεων Μουσείων, Πινακοθηκών και Συλλογών Σύγχρονου Πολιτισμού για τη δημιουργία, σε αίθουσα της Αστικής Σχολής,Διαδραστικού Μουσείου με θέμα: «ΔΩΔΕΚΑ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΕ ΕΠΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»

Το έργο θα ενισχύσει την έμφυτη περιέργεια των παιδιών, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες και ελκυστικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις, ενώ θα σχεδιάσει και θα αναπτύξει μια εφαρμογή εμπειρίας επαυξημένης πραγματικότητας για smart phones και tablets,προσφέροντας πλοήγηση στον χρήστη μέσα από τα γεγονότα που ξετυλίγονται στο Δωδεκάθεο. Η διαδραστική εφαρμογή θα βοηθήσει τους χρήστες να αναπτύξουν μια βαθύτερη κατανόηση της μυθολογίας συμμετέχοντας ενεργά σε μια σειρά ενεργειών. 

Η πρόταση βασίζεται στην προσέγγιση της μάθησης που βασίζεται στη διερεύνηση. Το κύριο προϊόν θα είναι:

-μια εφαρμογή που θα καθοδηγήσει το χρήστη μέσα από τη Μυθολογία του Δωδεκάθεου

-εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαφοροποιημένο σε τέσσερις ηλικιακές ομάδες 9-10 ετών, 11-12 ετών, 13-14 ετών, 15-16 ετών.

Η εφαρμογή και των δύο ταυτόχρονα θα δημιουργήσει ένα φιλικότερο περιβάλλον, στο οποίο ο χρήστης θα συμμετέχει ενεργά στο Μουσείο και την πρόσληψη της γνώσης που προσφέρει. 

Το προσεχές διάστημα, στην Αστική Σχολή Κατερίνης προγραμματίζονται και θα ακολουθήσουν οι επόμενες φάσεις του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου