Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Οι 12 Θεοί του Ολύμπου «έρχονται» σε μία μοναδική διαδραστική εμπειρία στην Αστική Σχολή Κατερινης.

Με μεγάλη ανταπόκριση η πρώτη παρουσίαση επίδειξη της εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας 

Δεν είναι μόνο τα στατικά εκθέματα που συναντά κανείς κατά την επίσκεψη σε ένα Μουσείο. Τι θα συνέβαινε π.χ. αν το έκθεμα «ζωντάνευε» και ξεκινούσε έναν διάλογο με τον επισκέπτη;

Ο λόγος για την πρώτη παρουσίαση και επίδειξη της εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας «Οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου», από τον Οργανισμό Πολιτισμού (Ο.Π.Π.Α.Π) του Δήμου Κατερίνης, σε συνεργασία με την εταιρεία «π Τεχνολογίες», η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 27/05,  στο κατάστημα «Γερμανός».

Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και ενδιαφερόμενοι πολίτες παρακολούθησαν την εκδήλωση και ενεργοποίησαν την εφαρμογή για αναπαραγωγή της σκηνής επαυξημένης πραγματικότητας με τον ΔίαΤον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φάνης Τερζοπουλος και ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Γιώργος Τσιαλός.

Όπως  είναι γνωστό, η υλοποίηση του έργου δρομολογείται από τον Οργανισμό Πολιτισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.), στο πλαίσιο επιχορήγησης από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού. Πιο συγκεκριμένα, από την επιτροπή δράσεων Μουσείων, Πινακοθηκών και Συλλογών Σύγχρονου Πολιτισμού για τη δημιουργία, σε αίθουσα της Αστικής Σχολής, Διαδραστικού Μουσείου με θέμα: «ΔΩΔΕΚΑ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΕ ΕΠΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ».

Το προσεχές διάστημα, στην Αστική Σχολή Κατερίνης προγραμματίζονται και θα  ακολουθήσουν οι επόμενες φάσεις του έργου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου