Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Μήνυμα της βουλεύτριας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα για την ημέρα μνήμης και τιμής της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Μια από τις σελίδες της ιστορίας μας που συνδέεται  απόλυτα με μνήμες που λαβώνουν, αλλά και μας πεισμώνουν, είναι η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντουκαι ο ξεριζωμός τους από τις πατρογονικές εστίες.

103 χρόνια συμπληρώνονται φέτος.

Υποκλινόμαστε με απόλυτο σεβασμό στις 353.000 αδικοχαμένες ψυχές.

Τιμούμε από τα βάθη της καρδιάς μας  την μνήμη όλων αυτών των ανθρώπων που υπέστησαν  μαρτυρικές διώξεις, ασταμάτητες  βιαιοπραγίες, αποτρόπαιες σφαγές, δολοφονίες, εκτοπίσεις..

Ηθικό χρέος όλων μας ο διαρκής αγώνας. Το αίτημα για τη  Διεθνή  Αναγνώριση  της Γενοκτονίας είναι πάγιο. Οφείλουμε να μεριμνούμε με ασίγαστο πάθος  ώστενα γίνει αποδεκτό  από όλα τα  Κράτη του κόσμου με πρώτη την Τουρκία.

Διότι  η αδιαμφισβήτητη ιστορική  αλήθεια δε δύναται να  παραβλέπεται! Πρέπει να διαδοθεί και να λάμψει σε όλα τα μήκη και πλάτη τούτης της γης!

Ευχή και καθήκον όλων μας είναι, το αίτημα για διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας να υλοποιηθεί, τιμώντας τη μνήμη όσον έφυγαν τόσο τραγικά από την ζωή. Γεμίζονταςσυγχρόνως ικανοποίηση και ηθική δικαίωση όλες τις Ελληνίδες κι Έλληνες!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου