Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Στρογγυλή κιμαδόπιτα με καμαμπέρ

 

Υλικά

  • 3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 50 ml κονιάκ
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • φύλλο σφολιάτας
  • 1 κρόκο αυγού, ελαφρώς χτυπημένο
  • 4 κουτ. σούπας μαρμελάδα σύκο
  • 1 συσκευασία τυρί καμαμπέρ
  • 2 κουτ. σούπας μαρμελάδα βατόμουρο, για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190οC στον αέρα. Σε μια μεσαία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον κιμά για 3΄-4΄, μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε τον πελτέ, το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε μέχρι να εξατμιστούν καλά όλα τα υγρά και να στεγνώσει η γέμιση. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει.

Βήμα 2

Απλώνουμε τη σφολιάτα σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο εργασίας και την ανοίγουμε σε ορθογώνιο 20 x 30 εκ. με τη βοήθεια ενός πλάστη. Αλείφουμε με λίγο αυγό τις άκρες της ζύμης. Απλώνουμε τη μαρμελάδα σύκο σε όλη τη ζύμη με τη βοήθεια μιας σπάτουλας και έπειτα τη γέμιση μόνο στο μισό φύλλο. Φέρνουμε τη σφολιάτα πάνω από τη γέμιση και πιέζουμε τις άκρες περιμετρικά να κολλήσουν. Ενώνουμε τις δύο άκρες της σφολιάτας σε στεφάνι. Αλείφουμε το στεφάνι με τον υπόλοιπο κρόκο του αυγού.

Βήμα 3

Τοποθετούμε το στεφάνι σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και με ένα ψαλίδι κουζίνας κόβουμε τη στρογγυλή πίτα ανά 3 εκ., ξεκινώντας περιμετρικά και προς τα εμπρός, χωρίς να την κόψουμε μέχρι το κέντρο. Βάζουμε το καμαμπέρ στο κέντρο και ψήνουμε για 30΄ μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει η σφολιάτα. Σερβίρουμε με μαρμελάδα βατόμουρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου