Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Επίσκεψη της βουλεύτριας Ε. Σκούφα στο Κέντρο Πρόληψης “Άτρακτος”

 

Το Κέντρο Πρόληψης “Άτρακτο” επισκέφτηκε η βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα και συναντήθηκε με την Πρόεδρο κ. Λίτσα Σίμου και την επιστημονική υπεύθυνη του ΚέντρουΨυχοπαιδαγωγό κ.Σαββινίδου Σοφία.

Στην συνάντηση και η κ. Σίμου αλλά και η κ. Σαββινίδου αφού παρουσίασαν τις δράσεις της “Ατράκτου”αναφέρθηκαν στα κυριότερα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και αποτελούν σε αρκετά μεγάλο βαθμό τροχοπέδη στη δράση τους.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν στην αλλαγή χρονικής διάρκειας των συμβάσεων εργασίας που από πενταετείς, όπως ίσχυε έως τώρα,μετατρέπονται σε ετήσιες, καθώς και στην καθυστέρηση για γραφειοκρατικούς λόγους της τακτικής χρηματοδότησης ανά τρίμηνο, προβλήματα που δημιουργούν έντονη ανασφάλεια στους εργαζόμενους σχετικά με το μέλλον των Κέντρων Πρόληψης.

Όλα  αυτά μάλιστα, συμβαίνουν σε μία εποχή που η “Άτρακτος”,χάρη στην παρέμβαση της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και την ρύθμιση παλαιών χρεών τα οποία αποπληρώνονται κανονικά, έχει μπει σε μια δυναμική πορεία απαλλαγμένη από οφειλές του παρελθόντος.

Η κ. Σκούφα από την πλευρά της κατέθεσε την ανησυχία της και την αγωνία της για το αν ο πραγματικός στόχος όλης αυτής της τακτικής από την σημερινή κυβέρνηση είναι τελικά το κλείσιμο αυτών των Κέντρων και η μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους σε ιδιώτες.

Άλλωστε, όπως αναφέρθηκε, έχει ξεκινήσει η εμπλοκή ιδιωτικήςεταιρείας και στον έλεγχο των οικονομικών των Κέντρων, αλλά και στην αξιολόγηση των εργαζομένων. Η εταιρεία μάλιστα θα πληρώνεται από τον προϋπολογισμό των Κέντρων Ενημέρωσης!

Η κ. Σίμου επανέλαβε το αίτημα του συνόλου των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης, να επιτρέπονται οι μετατάξεις των εργαζόμενων, αλλά και να επιστρέψουν στις εργασίες τους οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, μιας και τα Κέντρα δεν είναι δομές υγείας.

Η κ. Σκούφα δήλωσε ότι και οι υγειονομικοί υπάλληλοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας έπρεπε ήδη να έχουν επιστρέψει στις εργασίες τους, τη στιγμή μάλιστα που το Δημόσιο Σύστημα Υγείας έχει τεράστια έλλειψη προσωπικού.

Σε κάθε περίπτωση και με τον θεσμικό της ρόλο, θα στηρίξει το δημόσιο χαρακτήρα των Κέντρων και θα προωθήσει τα δίκαια αιτήματά τους, αναγνωρίζοντας τον τεράστιας σημασίας κοινωνικό ρόλο που έχουν στην πρόληψη και ενημέρωση, ειδικά της νεολαίας μας, για τις καταστροφικές συνέπειες όλων των εξαρτησιογόνων ουσιών, αλλά και των εξαρτήσεων από τον τζόγο, φαινόμενα που δυστυχώς έχουν θεριέψει ακόμη περισσότερο και λόγω της καραντίνας, τα τελευταία χρόνια.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου