Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Παρουσίαση του βιβλίου της Χριστίνας Δεμερτσίδου "Δημητρός ο σκανταλιάρης"

 


Σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Πνοή και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης
Παρασκευή 27.05.2022 συνεδριακό κέντρο

 

Ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΚ  Αστέριος Μπουσνάκης σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Πνοή και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης, σας προσκαλούν την Παρασκευή 27.05.2022 στην παρουσίαση του βιβλίου της Χριστίνας Δεμερτσίδου με τίτλο: "Δημητρός ο σκανταλιάρης", στο συνεδριακό κέντρο.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η Δομνίκη Καράντζιου, συγγραφέας παιδικών βιβλίων - ραδιοφωνική παραγωγός.

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα παρουσιαστούν διαδραστικάαπό τις διευθύντριες των Βρεφονηπιακών Σταθμών της ΔΗΚΕΔΗΚ.

Θα τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Μια φορά κι έναν καιρό, στον Όλυμπο, στο βουνό το ξακουστό, ζούσε ένα μικρό μωρό που το ’λεγαν Δημητρό. Ο Δημητρός, αν και μικρούλης, ήταν όχι μόνο ζωηρός αλλά και πονηρούλης. Με το που άνοιγε τα μάτια του μόλις ξημέρωνε, αμέσως σκαρφιζόταν την επόμενη σκανταλιά. Στις σκανταλιές του συμπρωταγωνιστούν η κότα η Κοκό και ο κόκορας ο Κο, ο Πάνος και τα πρόβατά του, η Φρόσω η γατούλα και η Σπίθα το σκυλάκι, ο κύριος Μανόλης με τα αβγά, και φυσικά η γιαγιά και ο παππούς.

Συγγραφέας: Χριστίνα Δεμερτσίδου

Εικονογράφος: Ιωάννα Καλοστεφάνου

Η Χριστίνα Δεμερτσίδου ζει στον πλανήτη Ουθά-Θάου και γράφει παραμύθια για μικρούς και μεγάλους. Είναι αριστούχος απόφοιτη του Royal HollowayUniversity of London, με μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στο Marketing (MA). Επίσης είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του University of Portsmouth και νυν φοιτήτρια στο Δ.Π.Μ.Σ. «Δημιουργική Γραφή» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Έχει αποσπάσει πολλούς επαίνους και τιμητικές διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Πρώτο βραβείο για μικρό αφήγημα και αριστείο για παιδικό διήγημα. Το ποίημά της «Make Me Fly» εκδόθηκε σε ανθολογία στην Αγγλία. Ταδιηγήματά της «A Slice of Cancer», «Caravaggio’s Lost Painting», «Red Beauty or simply Dear» και «Sia» εκδόθηκανστις αγγλόφωνες συλλογές: The Time Collection (2014), Borderline Stories (2015), Round Midnight (2019) και Numbers (2020). Τo διήγημα «Ουθά-Θάου» εκδόθηκε στη συλλογή διηγημάτων «Φως» (2016) και ανέβηκε στο CULTUREBOOK.GR (2022). Τα παραμύθια «Βρυκολακοκολλητούλες», «Οι Παγοχιονούλες», «Φυλλαράκια – φιλαράκια μου», και το διήγημα «Πασχαλίτσα» εκδόθηκαν στη συλλογή διηγημάτων «Με τον ΕΠΟΚ κάθε διήγημα ή παραμύθι είναι Χριστούγεννα» (2022). Το παραμύθι της «Δημητρός ο σκανταλιάρης» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή. Επίσης αφηγείται ιστορίες μέσω οπτικού περιεχομένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου