Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Κερκυραϊκή μανέστρα κολοπίμπιρι με κοκκινοπίπερο

 


Υλικά

  • 300 γρ. μανέστρα
  • 40 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο καρότο , κομμένο σε κυβάκια
  • 2-3 κλωναράκια σέλινο, ψιλοκομμένα
  • 1½ κουτ. σούπας κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1.000 ml ζωμό λαχανικών ή νερό
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Η Κερκυραία μανέστρα με την παράξενη ονομασία collu pimpiri, που σημαίνει κοκκινοπίπερο, είναι ένα υπέροχο απλοϊκό φαγητό που θα σας ζεστάνει με τον πιο γευστικό τρόπο!

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά για 3΄. Προσθέτουμε το κοκκινοπίπερο, τη ζάχαρη, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό. Μόλις αρχίζει να κοχλάζει το νερό, προσθέτουμε τη μανέστρα και βράζουμε για 20΄.

Βήμα 2

Σερβίρουμε τη μανέστρα ζεστή με ψιλοκομμένο μαϊντανό, πιπέρι ή λεμόνι.

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου