Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

20 Έλληνες Instagramers φωτογράφισαν & προβάλλουν τα υπέροχα χρώματα της Κατερίνης

    Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το project #My_Katerini

 

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η δράση της Αντιδημαρχίας Τουρισμού #My_Katerini, για την προβολή του τουριστικού προορισμού του Δήμου Κατερίνης.

Το project #My_Kateriniπραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την φωτογραφική ομάδα GRINSTAGRAMERSEVENTS*, 20 μέλη της οποίας φιλοξενήθηκαν από τον δήμο στην πόλη της Κατερίνης από τις 13 έως 15 Μαΐου, προκειμένου να αποτυπώσουν με τον φωτογραφικό τους φακό την πόλη και την ευρύτερη περιοχή του παραλιακού μετώπου του δήμου Κατερίνης.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, οιφιλοξενούμενοιinfluencersinstagramersπεριηγήθηκαν στον Σιδηροδρομικό Σταθμό και στο Εργοστάσιο Εμποτισμού Ξυλείας, στην πόλη της Κατερίνης, ενώ την τελευταία ημέρα της δράσης περπάτησαν στην Παραλία και στην Ολυμπιακή Ακτή. Στο πλαίσιο της δράσης #My_Katerini, το πρωί του Σαββάτου της 14ης Μαΐου,παρουσία του Αναπληρωτή Δημάρχου Γιώργου Νταντάμηπραγματοποιήθηκε φωτογραφική εξόρμηση στο κέντρο τηςπόλης, με ανοικτή πρόσκληση των συνδιοργανωτών προς ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους,στην οποία με χαρά διαπιστώσαμε τη συμμετοχή και άλλωνφωτογράφωναπό την Κατερίνη, καθώς και από διάφορα μέρη τις Ελλάδας, όπως και την συμμετοχή μαθητών  του 5ου Γυμνασίου, τους οποίους συνόδευσε η καθηγήτριά τους Μαρία Μαμούρη.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος:«Συγκροτήσαμε ένα πρόγραμμα με όραμα για την πόλη, που έχει στόχο την εξωστρέφεια και την τουριστική ανάπτυξη και προάγει τη μοναδικότητα της Κατερίνης και της ευρύτερης περιοχής.  Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Μαρία Τερζίδου, σε όλους τους εμπλεκόμενους συνεργάτες μας, που μεθοδικά, βήμα - βήμα, όλοι μαζί προχωράμε στην υλοποίηση στοχευμένων ενεργειών προβολής σε Ελλάδα και εξωτερικό. Στο πλαίσιο αυτό,  η αποτύπωση των όμορφων διαδρομών και εικόνων του δήμου μας από τους instagramers αποκτά ιδιαίτερη και ξεχωριστή σημασία και αποτελεί «επένδυση» για την προβολή του Δήμου μας ως προορισμού».

Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού

 

Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαρία Τερζίδουτόνισε για τη δράση: «Η πρώτη γνωριμία μας με τους GRINSTAGRAMERSEVENTSήταν πέρυσι τον Νοέμβρη στην 36η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA, όταν πραγματικά θαύμασα από κοντά το έργο τους στην έκθεση που φιλοξενούνταν το Travel& Social MediaPhotography Project "#My_Destination" στους χώρους της διεθνούς έκθεσης τουρισμού της Θεσσαλονίκης. Η ομάδα των instagramers έδωσε δυναμικό "παρών" στηPHILOXENIAμέσα από μια υπέροχη έκθεση φωτογραφίας γεμάτη Ελλάδα.Έτσι λοιπόν γεννήθηκε η από κοινούμας ιδέα, αυτή  του project #My_Katerini. Πρωταρχικός στόχος μας υπήρξε η φωτογράφιση του αστικού κέντρου της πολύχρωμης πόλης της Κατερίνης.

 

Άριστη συνεργασία

Από τις πρώτες ώρες, της άριστης έως το τέλος της δράσης, συνεργασίας μας με τους GRINSTAGRAMERSEVENTS λαμβάναμε ενθαρρυντικά στοιχεία σχετικά με τα επικείμενα θετικά αποτελέσματα τούτης της δράσης για την τουριστική προβολή του τόπου. Χαρακτηριστικό είναι ότι η πρώτη δημοσίευση/ανακοίνωση της φωτογραφικής εξόρμησης στην Κατερίνη,στα socialmediaGR_EVENTS είχε απήχηση σε σχεδόν 20.000 άτομα, ενώ πολλές από τις φωτογραφίες τους, της πόλης μας αλλά και όλων των σημείων που είχαμε την ευκαιρία να «ταξιδέψουμε» την δημιουργική ομάδα που φιλοξένησε ο δήμος μας, έχουν ήδη αναρτηθεί στα δυναμικά προφίλ τους και ταξιδεύουν στα socialmedia εντός και εκτός της Ελλάδας.

Δράσεις εξωστρέφειας

Πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι, η δράση #My_Katerini, δεν είναι μόνον το τριήμερο που διοργάνωσε ο δήμος με τους GRINSTAGRAMERSEVENTS. Οι φίλοι μας, πλέον, influencersinstagramers θα μας παραδώσουν έναν μεγάλο αριθμό φωτογραφιών προς χρήση για την τουριστική προβολή του προορισμού μας, ενώ προσβλέπουμε και σε άλλες δράσης εξωστρέφειας στο μέλλον, με το μήνυμα #My_Katerini.

Κάθε δράση της Αντιδημαρχίας Τουρισμού έχει σκοπό την εκσυγχρονισμένη προβολή του τόπου, την ισομερή ανάδειξη κάθε γωνιάς του δήμου, την αποτύπωση όμορφων διαδρομών και εικόνων του καθώς και την διάχυση κάθε τουριστικά πολύτιμης πληροφορίας. Με τη στήριξη του Δημάρχου Κατερίνης, Κώστα Κουκοδήμου, δουλεύουμε ασταμάτητα με μέθοδο και ένα σκεπτικό outofthebox».

Ο Δήμαρχος Κατερίνης και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού απευθύνουν θερμές ευχαριστίες σε όλους όσοι πλαισίωσαν και υποστήριξαν την δράση.

Ειδικότερα ευχαριστούν θερμά:

Τα RADIOTAXI και τον πρόεδρο Δ.Σ. Γιώργο Παρθενίδη, για την προσφορά των μετακινήσεων των φιλοξενουμένων κατά τη διάρκεια του τριημέρου.

Τις επιχειρήσεις της πόλης μας,  MobyDickPub και FREUDBareatory, για την άριστη γευστική φιλοξενία των φιλοξενουμένων καθώς και το Δ.Σ«Δημοτικά Πάρκινγκ Δήμου Κατερίνης»ΠΟΛΙΣ Α.Ε., που υποστήριξαν το αποχαιρετιστήριο γεύμα στην παραθαλάσσια ταβέρνα Captains-FishBar.

Τον Φούρνο Τσαουσίδη για την γευστική πρωινή προσφορά του σε όλους όσους πλαισίωσαν την φωτογραφική εξόρμηση του Σαββάτου 14/5.

Την Διευθύντρια του 5ου Γυμνασίου Ελένη Σαμαρά για την υποστήριξη και τον Υποδιευθυντή του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης, Τάσο Αετόπουλο, για την περιεκτική ξενάγηση των φιλοξενουμένων στο ιστορικό κτίριο του γυμνασίου.

Τους Προέδρους του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης, Κ. Ρέχα, της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Ηρ. Τσιτλακίδη, και της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πιερίας Πέλλας και Ημαθίας, Γρ. Βεϊδαμενίδη, για την παρουσία τους στην υποδοχή των φιλοξενουμένων.

Τις εθελόντριες του Δήμου Κατερίνης, Λένα Γεωργούλη, Μαριάννα Καβουνίδου και Σωτηρία Ουσταμπασίδου, που πλαισίωσαν και υποστήριξαν  τη διεξαγωγή της φωτογραφικής εξόρμησης του Σαββάτου 14/5. 

Την φωτογραφική ομάδαPIXELSCAPEγια την συνεχή παρουσία στη δράση καθώς και τα μέλη της φωτογραφικής ομάδας ΙΡΙΔΑ της ΕΠΜ που μας συνόδευσαν με ενθουσιασμό στην φωτογραφική εξόρμηση του Σαββάτου καθώς και όλους τους συντοπίτες μας ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους που έδωσαν παρόν και φωτογράφισαν την πόλη μας.

Ιδιαίτερη ευχαριστήρια μνεία εκφράζουμεστον Βασίλη Στεργιόπουλο,συντοπίτη μας φωτογράφο, μέλος των PIXELSCAPE και των GRINTSAGRAMERSEVENTS, που αδιάλειπτα ενίσχυσε, καθ’ όλη την διάρκεια του τριημέρου, την άριστη διεξαγωγή του φωτογραφικού project #My_Katerini.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά του συνεργάτες μας τηςWiseRam και OPENWAYS/Events&Travel, για τον άριστο επαγγελματισμό και την άρτια ολοκλήρωση όλης της διοργάνωσης.

*Οι Greek InstagramersEvents ιδρύθηκαν το 2013 με αφετηρία το κοινωνικό δίκτυο Instagram, δημιουργώντας για τους φίλους της φωτογραφίας ένα βήμα καλλιτεχνικής έκφρασης, επικοινωνίας και ανταλλαγής εμπειριών. Η ομάδα διανύει μια επιτυχημένη διαδρομή στον χώρο της φωτογραφίας, γεμάτη πρωτότυπες δημιουργικές δράσεις και μοναδικές φωτογραφικές εμπειρίες για τους φίλους αυτής της τέχνης. Στο ενεργητικό της συμπεριλαμβάνονται καλλιτεχνικές συνεργασίες με Δήμους και Πολιτιστικούς φορείς, ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας πανελλήνιας εμβέλειας, εκπαιδευτικές δράσεις με καταξιωμένους καθηγητές, ταξιδιωτικά φωτογραφικά Projects ανάδειξης περιοχών μέσα από την τέχνη της φωτογραφίαςκαι τα Social Media. Η ομάδα έλαβε Χάλκινο Βραβείο στα Tourism Awards 2019 (Project #My_Andros, κατηγορία ContentMarktingStrategy), ως αποτέλεσμα των πρωτοποριακών, φωτογραφικών της δράσεων που αναδεικνύουν ταξιδιωτικούς προορισμούς παγκοσμίως.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου