Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

τιμητική τελετή του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού για τη Γενοκτονία των Ποντίων


 Με μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μακρύγιαλο και με τη συμμετοχή των Ποντιακών σωματείων του δήμου, στις 18-5-2022, παραμονή της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ο δήμος Πύδνας-Κολινδρού τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας.

Στην τελετή παρέστησαν ο Δήμαρχος κ. Μανώλας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παππάς, οι Αντιδήμαρχοι κύριοι Πάσχου, Πουρτσίδης,  Ζαφείρης και Προβατίδης, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Αβραμίδου (που είχε και την ευθύνη συντονισμού της εκδήλωσης),  ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Καθάριος, ο Πρόεδρος της Κοινότητος Καταχά κ. Ακριτίδης  και αρκετοί δημότες.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος τόνισε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε την ιστορία μας, την οποία έχουμε υποχρέωση να διδάσκουμε και στα παιδιά μας. Επίσης, ότι πρέπει να συνεχισθεί η προσπάθεια για τα διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους Νεοτούρκους. 

Η τελετή (που έγινε υπό βροχόπτωση και γιαυτό δε πραγματοποιήθηκαν όλα τα προγραμματισμένα δρώμενα) ολοκληρώθηκε με άσματα της Χορωδίας Μακρυγιάλου και τραγούδια του Πόντου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου