Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και το Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του ΔΙΠΑΕ ανοίγουν τον δρόμο της προώθησης του προσβάσιμου τουρισμού σε τουριστικούς προορισμούς της Πιερίας

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Μαΐου στο κτίριο της Π.Ε. Πιερίας, μεταξύ της Αντιπεριφερειάρχη, κας Σοφίας Μαυρίδου, του Αντιδημάρχου Τουρισμού του Δήμου Δίου-Ολύμπου κ. Βασίλη Βροχαρίδη και των Καθηγητών του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος που εδρεύει στην Κατερίνη. 

Πιο συγκεκριμένα, συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Δημήτρης Τριανταφύλλου,  οι Καθηγητές κ.κ. Δημήτρης Αηδόνης, Χάρης Αχχίλας, Δημήτρης Φωλίνας καθώς και η υπεύθυνη Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κα Ευαγγελία Μυλωνά. 

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια του συμφώνου θεσμικής, διαθεματικής και επιστημονικής συνεργασίας μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος που υπεγράφη στις αρχές Μαρτίου.

Επίκεντρό της ήταν η ανάπτυξη μιας πλατφόρμας που θα προάγει τον προσβάσιμο τουρισμό στην Πιερία και θα αναδεικνύει τις δραστηριότητες και γενικώς τις δυνατότητες που παρέχει ο νομός ως τουριστικός προορισμός, φιλικός για άτομα με αναπηρία. Η δημιουργία, δηλαδή, ενός πλήρους δικτύου πληροφοριών, που θα υλοποιηθεί σε πρώτη φάση στον οικισμό του Πλαταμώνα και θα εξασφαλίζει σε άτομα με μόνιμη ή προσωρινή αναπηρία ή άλλες δυσκολίες πρόσβασης, το ισότιμο δικαίωμα στον τουρισμό και στην απόλαυση της μοναδικής ομορφιάς των περιοχών της Πιερίας.

Μια στρατηγική δράση που θα διασυνδέει την ερευνητική κοινότητα και την τοπική κοινωνία του Δήμου Δίου-Ολύμπου σε θέματα που σχετίζονται με τον προσβάσιμο τουρισμό και την αειφόρο τοπική ανάπτυξη.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, με αφορμή τη συνάντηση δήλωσε: «Με στόχο την ενημέρωση και την προώθηση του προσβάσιμου τουρισμού ξεκινάμε μια γόνιμη συνεργασία  με το πανεπιστημιακό ίδρυμα της πόλης μας. Μέσω των δράσεων που σχεδιάζουμε σε πρώτη φάση στην περιοχή του Δήμου Δίου-Ολύμπου, δίνουμε προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν της Πιερίας. Αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες που παρέχει το Τμήμα τόσο σε στελεχιακό και επιστημονικό δυναμικό όσο και σε διαδικασίες, θα παρουσιάσουμε σύντομα ένα σύγχρονο και καινοτόμο ψηφιακό εργαλείο πλήρους δικτύου πληροφοριών, που θα εξασφαλίζει σε άτομα με αναπηρία το δικαίωμα στον τουρισμό. Με τη συνέργεια των Δήμων μας και όλων των εμπλεκόμενων φορέων η Πιερία μπορεί  αναδειχθεί σε προορισμό αναφοράς για τον προσβάσιμο τουρισμό».

Ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Δίου-Ολύμπου, κ. Βασίλης Βροχαρίδης, αφού ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη, κα Σοφία Μαυρίδου, για την αξιόλογη πρωτοβουλία της, τόνισε ότι Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και Δήμος Δίου-Ολύμπου ανοίγουν τον τουρισμό προσβασιμότητας με έναν εμφατικό τρόπο. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου