Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Μήνυμα του Δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

     25η Μαρτίου. Διπλή γιορτή για τον απανταχού Ελληνισμό. Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η Εθνική Παλιγγενεσία. 

     25η Μαρτίου 1821. Η επίσημη έναρξη του αγώνα “για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την ελευθερία”. Η έναρξη της Επαναστάσεως για την αποτίναξη του Οθωμανικού ζυγού. 

     25η Μαρτίου 2023. Με τη συμπλήρωση 202 ετών από την ηρωική Επανάσταση, κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ σ´ όλους εκείνους που χωρίς να υπολογίσουν το μέγεθος και τις δυνατότητες του αντιπάλου ήταν έτοιμοι να θυσιάσουν τις ζωές τους προκειμένου να αποτινάξουν τον επί 400 χρόνια Οθωμανικό ζυγό και να αναγεννήσουν την Ελλάδα. 

     Δερβενάκια, Αλαμάνα, Μανιάκι, Μεσολόγγι, Πέτα και τόσα άλλα μέρη της Ελλάδος μας ποτίστηκαν με το αίμα των αγωνιστών για να ανθίσει το δένδρο της ελευθερίας. Της ελευθερίας που μετά από μεγάλη προσπάθεια και πολλές θυσίες επιτεύχθηκε. Η Ελλάδα αναγεννήθηκε. 

     Φέτος, για μια ακόμη φορά θα καμαρώσουμε τη νεολαία μας να τιμά με την παρέλασή της τους ήρωες προγόνους μας. Τους προγόνους που εξ αιτίας των αγώνων και των θυσιών τους, μπορούμε σήμερα εμείς να ζούμε ελεύθεροι. 

     Καλώ και παρακαλώ όλους τους συνδημότες μου αλλά και όλους τους Έλληνες να στολίσουμε το μπαλκόνι ή το παράθυρο του σπιτιού μας με το γαλανόλευκο σύμβολο της Πατρίδος μας, την ένδοξη ΣΗΜΑΙΑ μας. Με τον τρόπο αυτό, ας αποδώσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στους ηρωικούς αγωνιστές του ´21. 

 

Ζήτω το Έθνος

Ζήτω η αιώνια Ελλάδα μας

 

Αναστάσιος Δ. Μανώλας

Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου