Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Η σταθερή δουλειά με δικαιώματα προμετωπίδα των αγώνων μας!

     


Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ» εκφράζει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας που εργάζονται με κοινωφελές πρόγραμμα στο Δήμο Δίου-Ολύμπου, οι οποίοι παλεύουν για την ανανέωση των συμβάσεων με ορίζοντα τη μονιμοποίηση τους, καθώς επίσης και για τη χορήγηση όλων των προβλεπόμενων ΜΑΠ.

Χορτασμένοι από λόγια παχιά και υποσχέσεις, οι εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει από την έναρξη της εργασίας τους (τον Ιούνιο του 2022) μέχρι και σήμερα όυτε μια σταγόνα γάλα, ούτε καν όλα τα προβλεπόμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας.

Καταγγέλουμε την πολιτική ανακύκλωσης της ανεργίαςστους Δήμους, που διαχρονικά εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις. Θυμίζουμε στους εργαζόμενους οτι τόσο η κυβέρνηση όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ από κοινού αρνηθήκανε να καταργηθεί το άρθρο του Συντάγματος που απαγορεύει τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων. 

Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων που παλέυουν για δουλειά και ζωή με διακιώματα. Από τη δική μας πλευρά δεν μπορεί και δεν είναι ανεκτή η μερική δουλειά, τα μερικά δικαιώματα, η μερική ζωή.

Καλούμε τους εργαζόμενους των Δήμων να μαζικοποιήσουν την Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων και να παλέψουμε οργανωμένα για την κατάργηση των προγραμμάτων της φτώχειας και της μιζέριας, να ανανεωθούν οι συμβάσεις με ορίζοντα τη μονιμοποίηση όλων των Συμβασιούχων καθώς επίσης να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων για τη χορήγηση όλων των προβλεπόμενων ΜΑΠ και την αναδρομική αποζημίωση για το διάστημα που δεν χορηγούνταν. 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου