Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Λαδερό κολοκάσι με σέλερι

 


Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βάζουμε τα κομμένα ξερά κρεμμύδια σε ένα μπολ, τα αλατίζουμε ελαφρώς και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
  3. Ρίχνουμε τον πελτέ και τον καβουρδίζουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας, μέχρι να μυρίσει ωραία.
  4. Προσθέτουμε τα κολοκάσια και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  5. Ρίχνουμε το σέλερι και σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.
  6. Προσθέτουμε καυτό νερό τόσο ώστε να καλύψει τα υλικά και αφήνουμε να πάρει μία βράση σε δυνατή φωτιά.
  7. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε το σκεύος και σιγομαγειρεύουμε για 1-1 1⁄2 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κολοκάσι και να μελώσει το φαγητό. Ανάλογα με την ποιότητα του κολοκασιού, μπορεί να χρειαστεί λιγότερος χρόνος μαγειρέματος. Ίσως χρειαστεί, επίσης, να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό κατά το μαγείρεμα.
  8. Δοκιμάζουμε για να ελέγξουμε: η υφή τους πρέπει να είναι κρεμώδης, σαν της καλομαγειρεμένης πατάτας, αλλά χωρίς να διαλύεται η σάρκα. Θέλει προσοχή, για να μην μας ξεφύγει στο τέλος και λιώσει.
  9. Σερβίρουμε το κολοκάσι με σέλερι ζεστό ή χλιαρό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 191.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου