Υλικά
1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
90 γρ. καπνιστό μπέικον
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 καρότο, ψιλοκομμένο
1/2 ρίζα φινόκιο, ψιλοκομμένη
3 κλωναράκια θυμάρι
3 φύλλα δάφνης
330 ml μπίρα
1 κιλό μύδια, καθαρισμένα
Για τη σάλτσα μουστάρδας
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. σούπας ξίδι
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
Διαδικασία
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι με καπάκι και τσιγαρίζουμε το καπνιστό μπέικον μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το φινόκιο και μαγειρεύουμε για 10΄, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και την μπίρα με λίγο μαύρο πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 5΄ μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε τα μύδια μέσα στην κατσαρόλα και κλείνουμε το καπάκι. Μαγειρεύουμε για 3΄-4΄ ή μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Ανακινούμε το τηγάνι μερικές φορές κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος για να μετακινηθούν τα μύδια. Ανακατεύουμε την κρέμα και δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο. Σάλτσα μουστάρδας: Ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα μικρό μπολ και σερβίρουμε.
Φωτογραφίες: James Lee – Styling: Faye Wears – Food styling: Tamara Vos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου