Υλικά
- Μερίδες: 4
- 1 φιλέτο σολομού με το δέρμα 1,5 κιλό περίπου
- 800 γρ. παντζάρια, βολβούς
- 1 πρέζα ανθό αλατιού
- μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
- 60 γρ. ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
- 1 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
- 150 γρ. μουστάρδα
- 1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ψήνουμε τους βολβούς παντζαριών με τη φλούδα τους για 1 ώρα. Τρυπάμε με ένα μαχαιράκι για να δούμε αν έχουν ψηθεί μέχρι μέσα. Το μαχαιράκι πρέπει να γλιστράει εύκολα στο κέντρο τους.
Βήμα 2
Ρυθμίζουμε τον φούρνο στους 200°C. Τοποθετούμε τον σολομό σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τον αλατοπιπερώνουμε και τον πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Μοιράζουμε το βούτυρο πάνω στον σολομό και ψήνουμε για περίπου 20΄-25΄.
Βήμα 3
Καθαρίζουμε τα παντζάρια από τη φλούδα τους. Τα κόβουμε σε ισομερή κομμάτια, τα περιχύνουμε με το ξίδι και τα σερβίρουμε μαζί με τον σολομό, τη μουστάρδα και τον άνηθο.
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Studio M
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου