Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

Φραγκόκοτα με μανιτάρια

 


Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την φραγκόκοτα με μανιτάρια πρώτα αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια της.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι μαζί με το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τη φραγκόκοτα από όλες τις πλευρές, ώστε να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  3. Τη βγάζουμε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και την αφήνουμε σε ένα σκεύος.
  4. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο και τα μανιτάρια για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  5. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και αλατοπίπερο και ξαναβάζουμε τη φραγκόκοτα στην κατσαρόλα.
  6. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το κρασί.
  7. Αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε λίγο νερό (περίπου 200 ml) και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
  8. Αφήνουμε να πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 188.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου