- Για να ετοιμάσουμε την Ινδική φασολάδα με γίγαντες, καρύδα και μπαχαρικά ξεπλένουμε καλά τους γίγαντες και τους βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 4-5 φλιτζ. τσαγιού νερό και το κλωνάρι θυμαριού.
- Αφήνουμε να πάρουν μία βράση σε δυνατή φωτιά, ξαφρίζοντας σχολαστικά, χαμηλώ- νουμε τη θερμοκρασία και βράζουμε για 1-1 1⁄2 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
- Αν σώνεται το νερό, προσθέτουμε λίγο, καυτό.
- Αλατίζουμε περίπου 10 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμά τους.
- Στραγγίζουμε τους γίγαντες και κρατάμε στην άκρη 1/2 φλιτζ. τσαγιού από το νερό τους.
- Χτυπάμε στον πολυκόφτη την τριμμένη καρύδα με 2-3 κουτ. σούπας νερό μέχρι να γίνουν ένας πυκνός χυλός.
- Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και «καβουρδίζουμε» την κανέλα και τα γαρίφαλα για 10-20 δευτερόλεπτα.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι να ξανθύνει καλά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα και ρίχνουμε τα ντοματάκια.
- Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε αλάτι, τον κουρκουμά, το τσίλι, τον ξερό κόλιανδρο και το garam masala.
- Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, προσθέτουμε τους γίγαντες με το νερό τους που κρατήσαμε στην άκρη και τον πολτό καρύδας.
- Ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά, ανακατεύοντας μερικές φορές μέχρι το μείγμα να χυλώσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον φρέσκο κόλιανδρο και λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε με λακέρδα, ελιές και τουρσιά της αρεσκείας μας.
Στο ποτήρι μας : Μη διστάσετε μπροστά σε ένα λευκό ημίγλυκο αρωματικό κρασί. Κολακεύει την καρύδα και τα μπαχαρικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου