Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Δημοτική Αστυνομία Δ. Κατερίνης – Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής: Ενημέρωση & ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα οδικής παιδείας


 


Ολοκληρώνεται σήμερα για την τρέχουσα σχολική περίοδο, η λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Κατερίνης, στην περιοχή του N. Κεραμιδίου. Εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες  νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της Πιερίας, καθώς και δομών ΑμεΑ περιηγήθηκαν στο πάρκο και κλήθηκαν να εκτελέσουν προκαθορισμένες διαδρομές είτε ως πεζοί, είτε ως οδηγοί οχημάτων.

   



Συγκεκριμένα, η εκπαίδευση επικεντρώθηκε σε μια σφαιρική παρουσίαση των κανόνων κυκλοφορίας και οδικής ασφάλειας, στην παρουσίαση του Πάρκου, στην εκπαίδευση στην ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων, στην πρακτική εξάσκηση στο χώρο.

Το πρόγραμμα επισκέψεων υλοποιήθηκε από τις 15 Απριλίου, από στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Πιερίας, ενώ ήρθε να «κουμπώσει» και στα μαθήματα που διενεργήθηκαν από στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας το πρώτο τετράμηνο σε δημοτικά σχολεία του Δήμου Κατερίνης.

Αναλυτικά έγιναν επισκέψεις ως εξής:

Νηπιαγωγεία: (Κατερίνης)  6ο, 12ο, 16ο, 22ο, 24ο, 25οΧράνης, Νέου Κεραμιδίου, Νέας Τραπεζούντας, Παραλίας, Κίτρους, 1ο Λιτοχώρου, 1ο, 2ο και 3ο Αιγινίου, «Αστεράκια».

Δημοτικά σχολεία: 2ο, 5ο, 9ο, 10ο, 11ο, 14ο,16ο, 17ο, Κάτω Αγίου Ιωάννη, Λόφου, Μακρυγιάλου.

Δομή ΚΔΑΠ ΑμεΑ.

Όπως σημειώνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Θωμάς Αναστασιάδης: «Ευχαριστώ τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας Κατερίνης για την οργάνωση και υλοποίηση του προγράμματος μαθημάτων κυκλοφοριακής αγωγής καθώς και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας για την αγαστή συνεργασία. Ο Δήμαρχος μας, Ιωάννης Ντούμος, οραματίζεται μια Δημοτική Αστυνομία που δεν θα έχει μόνο ελεγκτικά καθήκοντα, αλλά θα προσφέρει συγχρόνως και κοινωφελείς ή και εκπαιδευτικές υπηρεσίες για όλους του Δημότες. Εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση από την πρώτη ώρα που αναλάβαμε την διοίκηση και ήδη στο πρώτο πεντάμηνο έχουμε καταφέρει να κάνουμε αισθητή την παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας προς όφελος των Δημοτών».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου