- Για την ομελέτα με σπαράγγια, κόβουμε και πετάμε τις σκληρές άκρες των σπαραγγιών.
- Με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε λαχανικά καθαρίζουμε τα κοτσάνια από τις σκληρές ίνες.
- Έπειτα κόβουμε τα σπαράγγια στα τρία.
- Βάζουμε να βράσει μπόλικο αλατισμένο νερό και, μόλις κοχλάσει, ρίχνουμε τα σπαράγγια και τα βράζουμε για 3-4 λεπτά, μετρώντας τον χρόνο από τη στιγμή που θα πάρει ξανά βράση το νερό.
- Τα στραγγίζουμε.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με αλάτι και πιπέρι.
- Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα σπαράγγια για 2-3 λεπτά, πριν πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και ψήνουμε την ομελέτα για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά της.
- Τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά και, κατά προτίμηση πάνω από τον νεροχύτη, το καπακώνουμε με μια στρογγυλή πιατέλα μεγαλύτερη από το τηγάνι.
- Αναποδογυρίζουμε την ομελέτα στο πιάτο, την αφήνουμε να γλιστρήσει στο τηγάνι με την άψητη πλευρά προς τα κάτω και βάζουμε ξανά το σκεύος στη φωτιά.
- Ψήνουμε, την ομελέτα με σπαράγγια, για άλλα 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και αυτή η πλευρά, και τη σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 181.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου