Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για 100.000 δικαιούχους



Picture 0 for Νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για 100.000 δικαιούχους
To νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ).
Όπως είπε ο υπουργός, το νέο πρόγραμμα θα αφορά 100.000 δικαιούχους και θα ξεκινήσει από την 1η Σεπτεμβρίου 2013, με στόχο τη μερική επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Η συνολική του δαπάνη ανέρχεται σε 10 εκατ. ευρώ και θα υλοποιηθεί από τον Νέο ΟΑΕΔ.

Ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι από το 2014 ο προϋπολογισμός του προγράμματος θα αυξηθεί, με αποτέλεσμα να αυξηθούν και οι δικαιούχοι, ενώ αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα του ΟΓΑ για 120.000 δικαιούχους, ύψους 27 εκατ. ευρώ, που «τρέχει» ήδη.
Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι, μελλοντικά, ο αριθμός των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας νέων στον τουρισμό θα είναι πολλαπλάσιος των 10.000 που είναι σήμερα.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΞΕΕ Γιώργος Τσακίρης δήλωσε ότι «η επανέναρξη του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού, έστω και σε τόσο μικρή έκταση, υποδηλώνει τη σταδιακή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας», συμπληρώνοντας πως «Κοινωνικός Τουρισμός ως θεσμός, ειδικά σήμερα, προσιδιάζει με σανίδα σωτηρίας για τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου