Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣΚαλούμε τον κόσμο στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί  στις 23 Μαΐου. Η κινητοποίηση γίνεται στο πλαίσιο της υπεράσπισης του θεσμού της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Σημείο συγκέντρωσης ορίστηκε  η πλατεία , πλατάνι – σιντριβάνι , ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ και ώρα 7μμ.

Όπως είπαν, στην συνέντευξη που  παραχώρησαν τα μέλη της Γραμματείας ΠΑΜΕ Πιερίας, Γιώργος Τόλιος, μέλος ΔΣ Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Πιερίας, Παύλος Παπαδόπουλος, μέλος ΔΣ Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πιερίας και Κώστας Κολοθάς, μέλος Συντονιστικής Επιτροπής ανέργων- πρώην εργαζομένων στα 5μηνα. ΑΠΑΙΤΗΣΗ  όσων διαδηλώσουν θα είναι να υπογραφεί νέα Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. με τη συμμετοχή όλων των εργοδοτικών οργανώσεων, η οποία θα επαναφέρει τον κατώτερο μισθό στα 751 ευρώ. Επιπλέον, απαίτηση θα είναι η υπογραφή νέων κλαδικών συμβάσεων που να κατοχυρώνουν δικαιώματά και μισθούς για μια ζωή με αξιοπρέπεια.
«Η Γ.Σ.Ε.Ε.  στη νέα Ε.Γ.Σ.Σ.Ε δεν διαπραγματεύτηκε κατώτερο μισθό παρά νομιμοποίησε την μείωση κατά 22% και 32% του μισθού που έγινε με την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) τον Φλεβάρη του 2012.  Φαίνεται δηλαδή ότι έχει αποδεχτεί την απόφαση της κυβέρνησης ο κατώτερος μισθός να μην είναι αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης, αλλά να καθορίζεται κάθε φορά από την κυβέρνηση με βάση τα δικά της κριτήρια, και κυρίως με βάση –κατά πως λέει και η ίδια - την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.  Για μας οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου δεν μπορεί παρά να εξυπηρετούν τα συμφέρονται του κεφαλαίου.  Γι΄ αυτό λέμε ότι η στάση της ΓΣΕΕ και στην παρούσα φάση είναι προδοτική  απέναντι στα συμφέροντα των εργαζομένων που υποτίθεται ότι εξυπηρετεί. Πέρα από αυτό, πανηγυρίζουν που  «έσωσαν» το επίδομα γάμου,  και κρύβουν το γεγονός     ότι όλα τα επιδόματα έχουν καταργηθεί εκτός  από   τέσσερα (παιδιών   θέσης, εκπαίδευσης και επικινδυνότητας). Κρύβουν το γεγονός ότι και αυτό ακόμα  το επίδομα γάμου  δεν δεσμεύει  παρά τους εργοδότες που ανήκουν στις οργανώσεις που υπέγραψαν τη σύμβαση και όχι τους μεγαλοεργοδότες του ΣΕΒ που δεν την υπέγραψαν. Κρύβουν το γεγονός ότι όλα τα θεσμικά ζητήματα που αφορούν τα δικαιώματα των εργαζομένων έμειναν έξω από την νέα Σύμβαση.   Γενικά αυτή η σύμβαση εργασίας με την υπογραφή της ΓΣΕΕ είναι το λείψανο του θεσμού. Οι εργαζόμενοι δεν τη νομιμοποιούμε και θα παλέψουμε για μια πραγματικά Νέα Γενική Συλλογική Σύμβαση, που να κατοχυρώνει τόσο τα οικονομικά όσο και τα θεσμικά μας δικαιώματα.
Το νέο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει (κατάργηση της μετενέργειας, προσφυγή στη διαιτησία που γίνεται αποκλειστικά με κοινή συμφωνία εργοδοτών – εργαζομένων, μη υποχρέωση εφαρμογής κλαδικής σύμβασης σε εργοδότη  που δεν είναι μέλος της εργοδοτικής οργάνωσης του κλάδου παρά το γεγονός ότι δραστηριοποιείται στον κλάδο κλπ.)  είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των βιομηχάνων. 
 Όλα τα παραπάνω στοχεύουν στην  κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων- κατά συνέπεια  στην κατάργηση της διαπραγμάτευσης σε επίπεδο κλάδου- και στην καθιέρωση    ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων.  Αυτό θα κάνει περιττή την ύπαρξη της ομοσπονδίας. Το γεγονός επίσης ότι οι λεγόμενες «ενώσεις προσώπων» μπορούν να υπογράφουν επιχειρησιακές συμβάσεις θα κάνει ίσως περιττή την ύπαρξη  σωματείου. Αλλά και το γεγονός ότι ο κατώτερος μισθός θα καθορίζεται με κυβερνητική απόφαση κάνει περιττή την ύπαρξη της Γενικής Συνομοσπονδίας δηλαδή της ΓΣΕΕ. Τα σχέδια κεφαλαίου, Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυβέρνησης  είναι πλέον ξεκάθαρα. Τα θέμα είναι να καταλάβουν οι εργαζόμενοι ότι σε αυτά τα σχέδια βάζει πλάτη και ο κυβερνητικός- εργοδοτικός Συνδικαλισμός των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, δηλαδή η σημερινή πλειοψηφία της ΓΣΣΕ. Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη ο κυβερνητικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός να πεταχτεί στο καλάθι των αχρήστων, να οικοδομηθεί η πραγματική ταξική  ενότητα των εργαζομένων και να αλλάξουν οι συσχετισμοί δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα. Σήμερα  είναι  ζήτημα ζωής και θανάτου για την τάξη μας  να οργανώσουμε γερά- μαζικά και αγωνιστικά σωματεία.
Το ΠΑΜΕ καλεί κάθε εργαζόμενο να μη εγκαταλείψει τα δικαιώματά του. Να μη  σκύψει το κεφάλι μπροστά στις δυσκολίες της ταξικής πάλης. Οικοδομούν μια κοινωνία που οι εργαζόμενοι θα είναι σύγχρονοι σκλάβοι. Να μη το επιτρέψουμε.  Να αγωνιστούμε  με στόχο να αλλάξει η πορεία των εξελίξεων μέχρι την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Να μη παραδώσουμε τα παιδιά μας έρμαια στις ορέξεις του αδηφάγου κεφαλαίου.
Να μη πέσουν θύματα της κυβερνητικής προπαγάνδας, που αναπαράγεται από τα Μ.Μ.Ε. ότι όλα αυτά γίνονται για το καλό μας και για την λεγόμενη «οικονομική ανάπτυξη».  Όλα αυτά γίνονται για να ξεπεραστεί η  καπιταλιστική κρίση σε βάρος των εργαζομένων. Η οικονομική ανάπτυξη που ευαγγελίζονται – αν και όταν θα έρθει- θα είναι βαμμένη με το αίμα από το σφαγιασμό των δικαιωμάτων και την εξαθλίωση του λαού. Καύσιμό της θα είναι η κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, επιδομάτων, δώρων, αδειών, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι απολύσεις χωρίς αποζημίωση, τα προγράμματα τζάμπα και ανασφάλιστης εργασίας.
Μας αξίζει μια καλύτερη ζωή και μπορούμε να την κερδίσουμε. Η χώρα μας έχει όλες τις προϋποθέσεις γι΄ αυτό. Αυτό που χρειάζεται είναι Εργατική –Λαϊκή εξουσία και οικονομία. Μέχρι να πετύχουμε αυτό θα πρέπει να υπερασπιστούμε με πείσμα  τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα και αγώνες και τώρα ένα-ένα  θέλουν να τα καταργήσουν. 
ΟΛΟΙ  την Πέμπτη 23 Μάη στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ      Ώρα 7μμ. Στο πλατάνι – σιντριβάνι ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου