Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Τέσσερις ελληνικές παραλίες στις κορυφαίες 100

Λίστα με τις εκατό καλύτερες παραλίες του κόσμου, δημοσίευσε το CNN, ζητώντας μαρτυρίες, σχόλια και φωτογραφίες από τους αναγνώστες του.

Μεταξύ των καλύτερων 100, βρίσκονται και 4 ελληνικές. Αυτές είναι οι Εγκρεμνοί στη Λευκάδα (24η θέση), το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο (32η θέση), ο Μπάλος στα Χανιά (35η θέση) και τα Φαλάσαρνα επίσης στα Χανιά (100).
Για τους Εγκρεμνούς, το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι επισκέπτες θα απολαύσουν εκπληκτικά ηλιοβασιλέματα, άπλετο χώρο και καταγάλανα νερά.
Το Ναυάγιο, χαρακτηρίζεται ως παραλία απίστευτης ομορφιάς, που φιλοξενεί φυσικά ό,τι έχει απομείνει από ένα πλοίο, που στα παρελθόν είχε χρησιμοποιηθεί για λαθρεμπόριο και τώρα αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες.
Ο Μπάλος περιγράφεται ως μια παραλία, όπου μπορείς να τραβήξεις τις πιο όμορφες φωτογραφίες, ενώ για τους τουρίστες που ψάχνουν την περιπέτεια υπάρχει και μια "θρυλική" σπηλιά, όπου τον 19η αιώνα είχε γίνει το σκηνικό ενός μακελειού.
Τέλος, όσον αφορά τα Φαλάσαρνα, γίνεται μνεία στο μέγεθος της παραλίας. "Εδώ δεν υπάρχει περίπτωση να ενοχλήσετε κάποιους, παίζοντας Beach Volley" αναφέρει το δημοσίευμα.

Οι Εγκρεμνοί στη Λευκάδα
Καλύτερη παραλία στον πλανήτη, αναδείχθηκε η Grande Anse στις Σεϊχέλες, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι:
Rabbit Beach στην Ιταλία, Grace Bay που βρίσκεται σε νησιωτικό σύμπλεγμα στην Καραϊβική, Anse Source d'argent και πάλι στις Σεϊχέλες, Anse de Grande Saline στον Αγ. Βαρθολομαίο.
Δείτε εδώ ολόκληρη τη λίστα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου