Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Ξαφνικά η Bild αγάπησε την Ελλάδα!

 
Σε μια πρωτοφανή…κρίση αγάπης η γερμανική εφημερίδα Bild προσκαλεί τους Γερμανούς, που προγραμματίζουν τις καλοκαιρινές διακοπές του, να προτιμήσουν την Ελλάδα ως προορισμό καθότι οικονομικότερος λόγω κρίσης.

«Οι διακοπές είναι μικρότερες σε διάρκεια, το πορτοφόλι μας θα είναι πιο σφιχτό. Οι χώρες της ΕΕ που αντιμετωπίζουν οικονομική κρίση, όπως η Ισπανία και η Ελλάδα, αποτελούν καλούς προορισμούς για να κάνει κάποιος οικονομικές διακοπές;», διερωτάται η εφημερίδα σε δημοσίευμά της με τίτλο: «Με την κρίση του ευρώ οι καλοκαιρινές διακοπές μου θα είναι φθηνότερες; Περισσότερα αστέρια με λιγότερα χρήματα».



Όπως αναφέρει το κείμενο οι ταξιδιώτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στη Ρόδο και την Κρήτη, καθώς, όπως αναφέρει ο επικεφαλής της ιστοσελίδας τουριστικού ενδιαφέροντος, Τιμ Χολτζάπφελ, μπορεί κανείς να βρει δωμάτια ακόμα και σε ξενοδοχεία 4-5 αστέρων σε πολύ καλές τιμές. «Έτσι, πτήση μια διαμονή all inclusive σε superior δωμάτιο στο ξενοδοχείο "Lydia Maris", θα στοιχίσει 499 ευρώ. Πραγματική ευκαιρία», δηλώνει ο Χολτζάπφελ.

Στο ερώτημα πού μπορεί κανείς να απολαύσει οικονομικότερο φαγητό και να πραγματοποιήσει φθηνότερες αγορές, το δημοσίευμα απάντα πως οι τιμές έχουν πέσει, προτείνοντας στους Γερμανούς να επιλέγουν εστιατόρια όπου γευματίζουν οι ντόπιοι.

Την ίδια ώρα συστήνει στους ταξιδιώτες να επιλέξουν τα Κανάρια νησιά  αν θέλουν να αγοράσουν οικονομικά καλλυντικά, αλλά και την Αίγυπτο, καθώς όπως τονίζει οι παραθεριστές δεν αντιλαμβάνονται τις πολιτικές συγκρούσεις.

Όσο για την Τουρκία, ο Τιμ Χολτζάπφελ την προτείνει σε όσους θέλουν να κάνουν παζάρια.

Το δημοσίευμα δεν παραλείπει να αναφέρει ότι το 2012 οι χώρες που βίωσαν την οικονομική κρίση, βρέθηκαν αντιμέτωπες με μείωση στις κρατήσεις, οι οποίες «άγγιξαν σχεδόν το 10% με αποτέλεσμα ορισμένοι επιχειρηματίες να μειώσουν τις τιμές». Αποτέλεσμα είναι το 2013 οι χώρες αυτές «να αποτελούν πλέον ιδανικούς προορισμούς για οικονομικές διακοπές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου